Tilbake

Vinnerne av ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2025 ble kokkelaget OSLO 2 / Fyr Bistronomi med førsteårslærlingene Mari Solhaug Moi og Mathias Johnsen og Servitørlaget OSLO 2 fra Statholdergaarden med førsteårslærlingene Milja Mitchell Christinsdatter og Kjersti Frøslie Frey.

Vinnerne av ASKO Servering Norgescup for kokkelærlinger er det første laget som har deltatt på NKL KokkeCampus, i TINE Matcup og vunnet Norgescup, i rask rekkefølge.

På andreplass kokk kom Trondheim 1 / Spontan/ Rubiks

På tredjeplass kokk kom Trondheim 2 / Speilsalen Britannia Hotel

På andreplass servitør kom Trondheim 2 / To Rom og Kjøkken

På tredjeplass servitør kom Oslo 1/ Statholdergaarden

– Vi har akkurat vunnet konkurransen ASKO Servering Norgescup for kokkelærlinger, og kan jo ikke si noe annet enn at dette er vanvittig bra. Lærlingene har jobbet målbevisst med oppgavene, forberedt seg godt, trent mye og vi er superglade for å vinne ASKO Servering Norgescup. Fyr Bistronomi har de beste kokkelærlingene i Norge er helt rått, sier lagleder Sindre Hjelmseth

I finalen lørdag lagde kokkene en 3-retters meny
Forrett

Snøkrabbe er hovedråvare. Det skal lages en kremet bisque hvor snøkrabbe er i fokus.
Fløte og/eller creme fraiche skal inngå i retten

Hovedrett
Lag en versjon av Beef Wellington, der Gullkalv Ytrefilet fra Nortura proff, er hovedråvare

Osteservering
Blant fem utvalgte oster fra TINE, må tre av dem serveres, og minst én av ostene må videre behandles av kokkene.

Mystery-råvarer
Kvelden før fikk finalelagene en råvarekasse med ukjente råvarer. Dette var jordskokk fra Gyda jordepler, hvit asparges fra Loire, vinterreddik fra Hasle gård og purrestokk.

– Deltagerne i ASKO Servering Norgescup har jobbet sykt bra, med topp energi og masse engasjement. Lærlingene er nysgjerrige, og tør å vise det gjennom håndverket i denne kokkekonkurransen. Deltagerne kommuniserer godt med hverandre og er trygge på hverandres oppgaver. Det faglige nivået og forståelsen er imponerende høyt, husk de er bare lærlinger. Denne konkurransen er utrolig viktig for hele bransjen, det er Norges største utstillingsvindu for fremtidens faglærte kokker sier hoveddommer for kokk Filip August Bendi.

– Også servitørene har imponert med sitt høye faglige nivå, gode lagånd, sterke samhold og vi har sett en helt unik dedikasjon til servitørfaget i årets konkurranse, sier hoveddommer servitør Mathias Toresen

Finaleoppgave – servitør ASKO Servering er en stor og krevende oppgave – Mat og vin i kombinasjon, bar, råvarekunnskap, service av 3-retters meny sammen med et kokkelag, transjering, aperitiff og viner til menyen.

Norske Kokkers Landsforening gratulerer alle vinnere og deltagere!

Finalehelgen i ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger ble arrangert i Stavanger på JÅTTÅ vgs i helgen, 7-8. februar. I finalehelgen deltok 20 kokkelag og 8 servitørlag, som ble til 6 finalister lørdag 8. februar. I de lokale kvalifiseringskonkurransene til ASKO Servering Norges Cup, deltok ca. 90 kokkelag fra 16 av NKLs foreninger.

NKL Rogaland løfter ASKO Servering Norgescup til nye høyder

ASKO Servering Norgescup 2025 for kokk- og servitørlærlinger er godt planlagt, fantastisk godt gjennomført, de jobber alltid for at finalehelgen skal bli enda bedre. Det har denne helgen vært stor dugnadsinnsats fra NKL Rogaland, og flere av NKLs foreninger, noe styreleder i NKL Rogaland Anita Løyning er utrolig stolt over og synes det er veldig kjekt å jobbe for lærlingene og bransjens fremtid.

Norgescup har vært arrangert siden 1987
I finalehelgen konkurrerte 40 kokkelærlinger og 16 servitørlærlinger om 6 finaleplasser i Norges største, viktigste og tøffeste konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. ASKO Servering Norgescup i Stavanger samler hele mat- og måltidsbransjen. Konkurransen skaper masse positiv oppmerksomhet på kokk- og servitøryrket. Lærlingenes nysgjerrighet for konkurranser, engasjement for kokkeyrket og deres entusiasme er et raust bidrag til viktig verdiskaping for en hardt presset bransje.

KuttMatsvinn-prisen
Matvett, Norske Kokkers Landsforening og ASKO Servering delte ut «KuttMatsvinn-prisen» til Oslo 2, laget fra Statholdergaarden, det laget som hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere sitt matsvinn.

  • Kokkelaget skilte tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen
  • Matvarer som kan brukes igjen, ble merket tydelig og oppbevart på forskriftsmessig vis