Tilbake

Dette er en fantastisk prestasjon av Håvard og Team Norway. Håvard ble tildelt gjev pris – Special Prize Plate Theme (beste fisk)

Håvard har investert enormt med tid og ressurser i kokkekonkurranser det siste tiåret. Han har jobbet målrettet og dedikert sammen med erfarne og prisbelønte fagressurser i kokke-Norge for å nå dette resultatet. Håvard har og har hatt arbeidsgivere og støttespillere som har investert i hans faglige utvikling på elitenivå. Håvard Werkland har siden sin første kokkekonkurranse i 2014, hatt et spesielt godt samarbeid med Christopher Davidsen. 

  • Gull: Frankrike – 2070,5 poeng
  • Sølv: Danmark – 2017 poeng
  • Bronse: Sverige – 1988 poeng
  • Social Commitment Award – Team New Zealand and Team Chile
  • Best Commie – Camille Pigot, Team France
  • Special Prize Plate Theme (beste kjøtt) – Team Hungary

Når Håvard begynte på kokke utdanningen, fenget det ikke umiddelbart, men i læretiden på Rica Nidelven, møtte han Christopher W. Davidsen for første gang – et møte som skulle endre alt.

I lærlingtiden konkurrerte Håvard konkurranser for lærlinger, hvor han han vant Ricas egen lærling konkurranse, det var da Christopher Davidsen så noe helt spesielt i den unge kokken. I 2014 overtalte han Håvard og Leopold P. Roze til å delta i NKLs Norgescup for kokkelærlinger, med Christopher som lagleder, her ble det Gull.

– Christopher stilte krav og hadde høye forventninger. Han fikk meg til å forstå at om jeg skulle vinne, måtte jeg investere tid, mye tid. Han var en stor motivator, sier Håvard.

Vennskapet og det kokkefaglige samarbeidet mellom de to vokste, og året etter var Håvard hans commis i Årets kokk 2015. Det ble starten på en intens treningsperiode, de vant og Håvard ble kåret til Beste commis under Årets kokk 2015.

Mer suksess
Suksessen fortsatte da teamet tok både i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Lyon i 2017. Håvard sto ved Christophers side gjennom hele løpet, og De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes var teamets coach i denne perioden.

Håvard hadde på få år opparbeidet seg en enorm erfaring og kompetanse, og var naturligvis en ettertraktet kokk i bransjen. Han var en av de første som ble ansatt på Britannia Hotel og sammen med in gode venn og kjøkkensjef i Speilsalen, Christopher Davidsen, bidro han til Speilsalens Michelin-stjerne under ett år etter åpningen.

Egen vei til toppen
I 2018 vant Håvard Werkland NM I KOKKEKUNST på hjemmebane i Trondheim. Seieren gav han rett til å delta i veien videre til Årets kokk 2019. Resultatet i 2019 var en respektabel fjerdeplass med ny erfaring og ny kunnskap som konkurranse kokk.

– Jeg er min egen største konkurrent. Jeg drives av viljen til å forbedre meg, til å overgå mine egne prestasjoner, sier han. Denne viljen førte ham tilbake til konkurransen, og i 2023 vant han og ble Årets Kokk. Det sikret han billetten til Bocuse d’Or Europe, den europeiske kvalifiseringen, som i 2024 ble arrangert i Trondheim. Her vant han en sterk bronse plassering, og den endelige billetten til Bocuse d’Or grand finale i Lyon. Verdens vanskeligste og mest prestisjefylte individuelle kokke konkurranse.

Norske Kokker landsforening, De Norske Kokkelandslagene og hele kokke-Norge gratulerer Håvard, Grunde,  Christopher og resten av Team Norway med deres resultat, engasjement, innstas og dedikasjon til kokkeyrket.

Fatoppgaven – Nasjonale smaker møter verdensscenen

Tallerkenoppgaven – Havets og jordens rene delikatesser

Her kan du lese mer om oppgavene og råvarene i Bocuse d’Or grand finale 2025

Kilde: Bocuse d’Or Norge | Foto: Berre