Deltagere
Oppgaven er laget med bakgrunn i det som gjennomføres i liknende konkurranser for lærlinger og unge konditorer under 23 år, og med et blikk på Global Pastry Chef konkurransene i WACS. Hoveddommer blir Morten Carlson, fra Svenneklubben i BKLF og NKL Buskerud.
Oppgave 1 – en kake til Valentine’s day
• Kaken skal være til 12 porsjoner,
• Kakens form er valgfri
• Kaken skal ha minimum en type bunn og minimum to typer fyll hvor et er laget med TINE Kremfløte
• Kaken skal ha valgfri overtrekk el
Ferdig hel, kake presenteres til dommerbordet, før du deler kaken og serverer 3 dommerne et stykke hver.
Resten av kaken skal settes på ditt presentasjonsbord, med et uttrekk slik bildet viser til fotografering og det deles ut smaksprøver til publikum
Kaken skal lages på konkurransedagen, du kan kun medbringe ferdig stekt(e), bunnen(e) skal skjæres og tilpasses på konkurransekjøkkenet
Oppgave 2 – dessert til a la carte
• Lag en dessert til 4 gjester, som passer i en a la carte meny
• Desserten må minimum ha et bakverk, en coulis og en krem eller mousse som er laget med TINE seterrømme
• Desserten anrettes på en valgfri tallerken (du tar med tallerken selv)
• Desserten kan ikke bestå av noen støpte elementer, du skal vise ditt håndverk
• Desserten skal serveres til tre smaksdommere og en skal til fotografering
Desserten skal i sin helhet lages på konkurransedagen, du kan ikke medbringe noen ferdige elementer
Oppgave 3 – Valentine praliner
• Det skal lages en type praliner av Valrhona Manjari 64%, støpt i form, lag minimum 12 stk.
• Fyll og dekor skal lages på konkurransestedet
Konkurransetid 4,5 t
Generell informasjon
Utøverne veier opp og medbringer alle råvarer selv, men må sende inn reseptene innen 5.februar
Obligatoriske råvarer vil bli delt ut på informasjonsmøte, dagen før konkurransen All dekor skal lages på stedet under konkurransen. Deltagere skal levere en skriftlig oversikt som inneholder: tanke om temaet, smak og utseende, samt en varedeklarasjon av. Det skal leveres til dommerne før konkurransen starter på konkurransedagen
Bedømming
Det vil bli gitt en helhetlig vurdering av oppgaven, med fokus på disse punktene
Smak vektlegges 50 %
Utseende og presentasjon 10 %
Hygiene og Matsvinn / bærekraft 10%
Forberedelser / Mise en place 5%
Korrekt utført håndverk, teknikker og arbeidsflyt 20%
Tid 5%
Premiering
Det vil bli premiering for 1.-3. plass, og det vil bli kåret en årets nykommer