Tilbake

NM I KOKKEKUNST, 24-26. september 2024 i Trondheim

Norske Kokkers Landsforening er stolte over historien til NM I KOKKEKUNST, og hva alle vinnerne fra 30 tidligere mesterskap har betydd for denne konkurransen. NKL er også veldig ydmyke over å ha fått anledning til å dele ut Hans Majestet Kongens pokal til mange vinnere, og det blir spennende å se hvem som vinner Hans Majestet Kongens pokal i 2024.

 

Komplett informasjon om kvalifiseringsoppgave:Kvalifiseringsoppgave NM I KOKKEKUNST 2024

I kvalifiseringsoppgaven skal kandidatene lage én rett av hel Livèchekylling.

Retten skal lages med utvalgte grønnsaker/frukt/urter i sesong , kandidatene velger blant disse.

Sellerirot (Stavseth Gård , Egil Minde, Frosta), Purreløk (produsent Roar Vold, Frosta), Hjerte salat (Viken Østre), Urte Løpstikke (Viken Østre), Urte Salvie (Viken Østre), Urte Mynte (Viken Østre), Norske Plommer

I kvalifiseringsoppgaven skal kandidaten sende inn:

  • Navn, mobilnummer, e-postadresse og arbeidssted
  • Bilde av retten tas med mobilkamera 9/16 (stående format)
  • Kort videopresentasjon av kandidaten som kokk, inkludert matfilosofi og personlighet
  • Oppgaven skal sendes inn innen 15. mai 2024 til post@nkl.no
  • Kvalifiseringsoppgaven vurderes av en geografisk anonym jury
  • 12 finalekandidater til NM I KOKKEKUNST 2024 blir lansert under NKLs nasjonale dommerkurs 20. juni i Oslo
  • 20. august blir det livetrekning av konkurranserekkefølge
  • Kjøkkentegninger og annen relevant informasjon blir delt med alle
  • Deltakeravgift for finaledeltagere kr 5000.-

Retten kandidatene sender inn, skal være forrett til 12 personer i finalemenyen til de som kvalifiserer seg til NM I KOKKEKUNST.

Teknisk arrangør
NKL Trondheim er teknisk arrangør for NKL NM I KOKKEKUNST 2024, de vil dele all praktisk informasjon om konkurransen, hotell, måltider, uniform og annet – etter 20.juni.

Medhjelper
Kandidatene kan ha med seg en valgt medhjelper, medhjelperen må være i sitt første læreår når kvalifiseringsoppgaven sendes inn 15.mai. Kopi av godkjent lærekontrakt skal sendes inn sammen med kvalifiserings oppgaven 15.mai.

Regler og bedømming
NM i KOKKEKUNST vil bli bedømt etter WACS regler for Individual Hot Kitchen Competition

Her er reglene:

https://worldchefs.org/wp-content/uploads/Hygiene_Rules-1.pdf

https://worldchefs.org/wp-content/uploads/IndividualHotKitchen-1.pdf

For informasjon om kvalifiseringsoppgaven kontakt:

Frode Selvaag, Faglig Utvalg,  frode@frodeselvaag.no

For informasjon om kjøkken, arena og teknisk – kontakt

Svein Magnus Gjønvik – smgrh@online.no

 

Vi gleder oss til å motta din påmelding – lykke til med oppgaven!