Tilbake

HOVEDRÅVARER

Norske Kokkers Landsforening annonserte tidligere i år at Livèchekylling, Sterling Hvite Halibut, Norske hjertesalat, Norske neper, Purreløk fra Frosta og Eden eple er blant de obligatoriske råvarene finaledeltagerne må ha med, når de skal lage sine 3-retter menyer til 12 personer

Livèchekylling norsk kylling i verdensklasse – kun tilsatt kjærlighet! Utviklet etter inspirasjon fra de beste, franske kvalitetskyllingene. Den er av en saktevoksende rase, og vokser derfor sakte og harmonisk.

Fôret er tilsatt urten løpstikke, også kjent som kjærlighetsurt, gir en smak som er unik i det norske markedet.

Fôret er tilgjengelig for kyllingene hele tiden – og sammensetningen av vitaminer og proteiner i fôret sikrer riktig vekst.

Kyllingen lever i et rolig og tilrettelagt miljø og har en spesialkonstruertveranda der de kan gå inn og ut etter eget ønske.

Til NM I KOKKEKUNST skal finaledeltagerne lage forrett av Liveche, sammen med norsk hjertesalat og norsk nepe. I tillegg vil kokkene en kurv med råvarer på konkurransedagen, der minst to av dem må inngå i retten.

Blant flere smaksfremmere må finaledeltagerne bruke TINE Smør, et produkt som på grunna av sin egen smak og evner  løfte frem andre smaker.

Sterling White Halibut

Sterling Kveite oppdrettes i kaldt, krystallklart vann i de dype fjordene i Ryfylke i Rogaland. Fisken stelles godt med, kveiten blir fire til fem år før den endelig er klar til servering. Merket Sterling® er en garanti for at fisken er av førsteklasses kvalitet. Det gir kokkene trygghet for at de får en råvare som det ligger mye omtanke bak.

Sterling White Halibut skal under NM I KOKKEKUNST være en varm tilberedning, med tilbehør og garnityr i samsvar med moderne ernæringsstandarder. Retten må inneholde minst to forskjellige garnityrer og et metningsgarnityr

Finaledeltagerne må vise håndverks messig dyktighet, kreativitet og innsikt i riktige teknikker, når de skal tilberede hel Sterling White Halibut. Fisken skal trancheres på servitørens servicestasjon foran gjestene, anrettes på tallerken i nært samarbeid med servitøren

Finaledeltagerne må bruke Purreløk fra Vold gård på Frosta, Sellerirot fra Minde gård, samt sesongens produkter fra en kurv, hver deltager får ved oppstart i kjøkkenet, der to av råvarene må inngå i retten

TINE smaksfremmere i hovedretten Smør, Kremfløte og Creme fraiche

Dessert

skal lages med 3 hovedkomponenter, et bakverk, en komponent serveres varm, et serveres frossen (is eller sorbet)

Desserten skal lages av Valhronas sjokolade Dulcey 35% sammen med Eden – et nytt norsk eple. Eålet er sprøtt, saftig og søtt, med en frisk smak. Eplet har en varmgul farge med røde striper, og er et godt spiseeple, og godt i både kaker og desserter. Et sprøtt, saftig og søtt eple med et friskt aromabilde.

Valrhona Dulcey er en hvit sjokolade, hvor melkesukkeret er karamellisert, med et kakaoinnhold på 35%

Desserten skal sammen  med Dulcey 35% og Eden eple inneholde TINE Seterrømme.