Tilbake

Gratulerer så mye til årets Norgesmestere i COMMUNITY CATERING 2025 – lag 4 Compass-Group Kanalpiren & Compass-Group Verven 4, Stavanger, med Kim Iamram og Torbjørn Gundersen.

Konkurransen fant sted på UMAMI arena 18. mars 2025. Disse lagene deltok og dette var oppgaven

 

FOTO: Alle bilder – FotoKnoff

 

Vinnerlaget fra Stavanger leverte denne finalemenyen:

Møtebevertning
«Takoyaki» fylt med snøkrabbe, vårløk og bønnespirer,  roasted sellerirot og krabbe glaze. gressløk, miso majo

«Kikerter vaffel» Lett syltede shi-megi sopp med ingefær, Aquafaba med grønne urter og wasabi, Sprø kikerrtvaffel

Bowl
Bulgur salat med Nduja og fetaost, Grillede brokkoli, Forvelle shimegi sopp, Hummus med sprø kikert
Sylte rødløk, kamskjell «45 grader», kimchi sesam crisini

Hovedmåltid
Laks på toast, Gnocci potet, Sellerirot «elegant», Sautert morkel, Crispy soft karamellisert små løk, Smør saus

Dessert
Fløterand med hvit sjokolade,  Gulrot og tinved,  Havre crumble

 

2. plass til Lag 3 – Sykehuskokkene, Universitetssykehuset Nord -Norge, Tromsø, med Joakim Friis og Håkon Holmlund med denne menyen:

Møtebevertning
Crispy sild på potetvaffel –  Fennikelsalat, pepperrot, gressløkmajones, fritert kapers og syltet chili

Sellericanneloni –  Limabønner, eple, pinjekjerner, persille og kjørvel

Bowl
Vidda bowl – Pannestekt suovas, karamellisert sellerikrem, ristet byggryn, bakt jordskokk, variasjon av kål og beter, tyttebærgele og solsikkekjerner

Hovedmåltid
Confitert Tørrfisk – Gulrot tarte tatin, Syltet løk, grillet brokkolini, potetpuré og Tomatconcassé

Dessert
Konfektkake med karamelliserte hasselnøtter –  Krumkake fylt med bringebærrømme

 

3. plass til Lag 1 – ISS Facility Service ISS Mills og ISS Osl, Oslo med Mathieu Soulergues og Darius Griscenka, med denne menyen:

Møtebevertning
Torsk Cromesquis med persille chantilly

Grønn gazpacho med ananas salsa

Bowl
Quinoa bowl med hjemmelaget Ricotta og røkt laks og pasjonsfrukt vinaigrette

Hovedmåltid
Urtepanert kylling, gulrot puré, pommes fondant, brokkoli Lollipop og spinat krem.

Dessert
Breton kjeks med basilikum sitron krem og marengs

 

Kutt Matsvinn-prisen gikk til Lag 2 – Speiderne, Flamingo cafe i Stavanger og Finnlands ambassade i Oslo, med Katarina Myhre Jensen og Silje Isberg Hansen

– Hensikten med denne prisen i NM Community Catering er å fremheve betydningen av matsvinnsreduksjon i institusjon- og kantinekjøkken. Ved å belønne smart ressursutnyttelse og bevisst planlegging, inspirerer vi kokker til å ta bærekraftige valg hver dag – noe som er avgjørende for en grønnere fremtid, sier Marie Kleppe, Prosjektleder i Matvett.

 

Hygieneprisen fra Ecolab
Hygiene er viktig i ethvert kjøkken, men livsviktig i institusjonskjøkken på feks. sykehus, der man lager mat til syke pasienter. Dette har vinnerlaget godt integrert i sine kjøkkenrutiner.

Lag 3 – Sykehuskokkene fra UNN, Tromsø tok hjem Hygieneprisen fra Ecolab.
Juryens begrunnelse: Dette laget var eksemplariske på at de klarte å holde sitt kjøkken rent hele dagen, de holdt det hele tiden rent på kontaktpunkter, hadde gode rutiner, god systematikk på oppvask og god kommunikasjon med medhjelper i oppvasken, sier Thomas Wahlqvist fra Ecolab.

 

NKL gratulerer alle deltakende lag med fantastisk innsats!