Flere av prosjektene NKL har vært delaktige i eller støttespiller til, kan forstås i juryens begrunnelse som NKLs egne, men det er de ikke. Det er viktig for NKL å presisere at «Vi dekker til fest», «Ung Restaurant», «Pop-up Restaurant» og «Kokkekamp» er prosjekter som andre startet opp, men som vi er med og gjennomfører over hele landet.
«Kokkekamp» eksisterer i flere varianter i hele landet, bl.a. i tilknytning til Ungt Entreprenørskap. De andre prosjektene har sin opprinnelse fra Strinda videregående skole i Trondheim, i samarbeid med bransjen og NKL. NKLs egne prosjekter kommer i tillegg til disse, i NKLs egen “rekrutteringsstige”. Man kan være med helt fra man er 10 år og frem til man passerer 25 år og ikke lenger regnes som Young Chef i NKL-sammenheng.NKL har på ulike måter drevet med rekruttering og omdømmebygging i flere tiår, og for NKL har konkurranser vært viktige for å rette oppmerksomhet mot faget vårt. Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, nå ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, har passert 30 år, NM i kokkekunst ble arrangert for første gang for 30 år siden og De Norske Kokkelandslagene har deltatt i internasjonale mesterskap i mange, mange år.
NKL forsøker å finne prosjekter som dekker både bredt og smalt, rene rekrutterings- og omdømmetiltak som er utviklet av NKL er Mini Chefs for barn og unge mellom 10 og 15 år, og Kokke Campus for elever som har søkt vg2 kokk- og servitørfag med mål om å bli kokk.Parallelt går NKLs konkurransestige for individuelle deltakere og for lag.
Om du er nysgjerrig på hva din lokale NKL-forening gjør for rekruttering til faget og bransjen, kan du besøke nkl.no eller ta kontakt med din forening. Om du ikke allerede er medlem, er det her mulig å melde seg inn slik at du også kan ta del i vår felles innsats for bl.a. rekruttering. Er du allerede medlem kan du ta kontakt om du vil bidra!