Pressemelding fra Det Norske Måltid 27.06.2017
– De som melder seg på blir vurdert av de beste kokkene og matfolkene vi har her i landet. Vi i ser frem til å ha seks delfinaler i år, for å markere at vi virkelig er hele Norges måltid i Det Norske Måltids 10-årsjubileumsår, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting som står bak kåringen.
I tillegg kommer første juryrunde og finalejuryering. Dermed er det åtte uavhengige juryer som smaker seg gjennom de påmeldte produktene
Nytt av året er at det blir seks delfinaler hvor følgende kategorier skal vurderes:
BERGEN 01.09: Årets sider og Årets godbit
SELJORD 08.09: Årets det grønne foredlet og Årets bakst
GRIMSTAD 09.09:Årets det grønne naturelle og Årets meieriprodukt foredlet
TRONDHEIM 14.09: Årets kjøtt foredlet og Årets øl
TROMSØ 22.09: Årets sjømat oppdrett, Årets sjømat villfanget og Årets sjømat foredlet
OSLO 23.09: Årets kjøtt og Årets ost
Målet med kåringen er å vise frem kvalitet og å bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid samarbeider tett med bl.a. Nærings- og fiskeridepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Hanen, Matmerk og Innovasjon Norge, for å få frem stolthet og kvalitet hos norske produsenter.
Første dommervurdering i august i Stavanger: Anja Moen Hareim (TD Veen), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland), Mette Haugvaldstad (Matmagasinet), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Guro H. Rognså (PhD Smak/Måltidets Hus).
BERGEN 01.09: Christopher Haatuft (Lysverket), Ragnhild Børven (matskribent og kokk) , Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner Norge og lokalmatentusiast) , Frode Alræk (Søtt + Salt) og Tina Marie Dingsøyr Vik (Restaurant 1877).
SELJORD 08.09: Geir Skeie (Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Nils-Henning Nesje (Bondelagskokk 2017), Gunnar Bakke (Baker- og Konditorbransjens Landsforening), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland) og Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken).
GRIMSTAD 09.09: Geir Skeie (Gull Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Åse Hodne Hørsdal (USUS AS), Britt Elisabeth Fossdal(Designkokken), Hans Petter Klemmetsen (Smag og Behag), Francisca Witsø (Lindesnes Havhotell) og Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland).
TRONDHEIM 14.09: Roar Hildonen (To Rom & Kjøkken) , Lars Erik Vesterdal (NordØst), Frida Netland Berge (To Rom & Kjøkken), Christopher W. Davidsen (Sølv Bocuse d’Or 2017) og Mette Renate Evensen (Røst Teaterbistro).
TROMSØ 22.09: Karl Erik Pallesen (Fisketorget Stavanger), Miriam Ø. Jenssen (Nettmat), Gunnar Jensen (Mathallen Tromsø) og Sigrid Rafaelsen (Umami Harstad).
OSLO 23.09: Wenche Andersen (TV2), Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus) og Einar Risvik (Nofima).
Finalejury i Oslo: Tom Victor Gausdal (Strand resturant), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Wenche Andersen (TV2), Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner Norge og lokalmatentusiast), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus) og Einar Risvik (Nofima).
I tillegg til kategoriprisene kommer flere andre store priser som styrker markedsføring, design og profilering. Det Norske Måltids hederspris deles også ut.
Even Ramsvik skal lage finalemenyen av finaleproduktene, og det er allerede interesse for å sikre seg billetter til finalen som er 12. januar 2018 i Stavanger.
Kontakt Det Norske Måltid:
Kristin Austigard ka@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 19 38 77
Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 75 10 25
Det norske måltid er på www.detnorskemaltid.no
Facebook.com/detnorskemaaltid
Twitter: @DNMaltid Instagram: @detnorskemaltid #dnmaltid17
Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Målet er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.
FOTO:
Foto krediteres Ingveig Tveranger. Avbildet fra venstre: Geir Skeie og Christopher W. Davidsen