Norgesmesterskapene arrangeres av Norske Kokkers Landsforening og Servitørlauget KKHR, og ambisjonen er å lage den beste versjonen av NM i respektive fag.
Hans Majestet Kongens pokal er det gjeveste trofeet som deles ut i norske mesterskap, og i år deles den ut til vinneren av NM i Kokkekunst. I tillegg er det pengepremier og gavepremier til alle deltagere.
Vinneren av NM I KOKKEKUNST får delta i Veien til Årets kokk og Årets kokk 2023, så sant Akademiets ferdighetsbetingelse er oppfylt
Norske Kokkers Landsforening vil strekke seg langt for å stille med et dommer-team, som er et Norgesmesterskap verdig. Dommere offentliggjøres tett opp til konkurransen.
Oppgavene til den enkelte konkurransen finner du i lenkene under, og skulle noen ha spørsmål om konkurransene – sender dere spørsmål til post@nkl.no
Påmelding NM I KOKKEKUNST 2022
NM I Community Catering oppgave 2022.
MENY-ARK NM Community Catering 2022
Oppgave- NM i servitørfaget 2022
Konkurransen skal foregå på E.C DAHLS bryggeri, en moderne event arena. Her bygger Electrolux Professional konkurransekjøkken, og det bygges en funksjonell restaurant for helheten i konkurransen. Alle vil få mer detaljert informasjon etter at deltagerlisten er publisert 2.juni 2022.
Her ser dere foreløpige skisser av konkurransearenaen.
Kjøkkenskisse – vedlegg oppgave, NM 2022
Vi ser frem til å motta din påmelding og håper at det blir riktig mange som vil delta i tidenes beste utgave av NM konkurransene.
A&Q list ( Oppdateres fortløpende)
Skal jeg skrive menyen min etter gitte råvarer på oppgaven? Samt grønnsaker (grønnkål). Eller må jeg dikte opp en meny der jeg også setter inn grønnsaker fra Mystery basket? Disse varene skal brukes ved innsending av oppgaven. Frukt og grønt fra BAMA Gressløk, bladpersille, estragon, salvie, løpstikke, kjørvel, Mandelpotet, Gulrot fra Frosta , Fennikel fra Viken Gård på Frosta Hvitløk, Grønnkål, Norske pære Celina / BAMA 166204 Lokale grønnsaker fra Frosta i sesong, kommer mer info når vi nærmer oss NM i samråd med arrangør. Tilleggs grønnsaker fra Frosta vil bli offentliggjort senere, de utvalgte deltakeren vil da få anledning til å justere oppgaven sin med disse. stemmer det at det ikke er tilgjengelig Egg og Gelatinplater til finaleoppgaven? Egg og gelatin vil bli tilgjengelig – Hva slags tang er det tilgjengelig? Kjetil Gundersen Stemmer det at 30% Kjøtt/ 70% grønnsaker er riktig forhold? det virker som veldig lite kjøtt? Det stemmer, vi ønsker bevist mindre andel kjøtt på tallerkenen i denne konkuransen – Hva er det lov til å gjøre i denne prepp timen dagen før finalen?, om man kommer dit? Dette er hva som kan skje på prepp dagen før finale · Grønnsaker skrelles, ikke kuttes eller formes · Salat urte vaskes · Urter kan plukkes · Veie opp tørrvarer oljer osv. · Sette opp stasjon til konkurransen · Prepp vil bli observert av plassdommer – Er kaffen til desserten kaffebønner eller malt kaffe? Her vil det være tilgjengelig #evergood classic hele bønner og malt Grønnsakslisten som står under finaleoppgaven, kan denne også brukes til finalen? Disse varene skal brukes ved innsending av oppgaven. Frukt og grønt fra BAMA Gressløk, bladpersille, estragon, salvie, løpstikke, kjørvel, Mandelpotet, Gulrot fra Frosta , Fennikel fra Viken Gård på Frosta Hvitløk, Grønnkål, Norske pære Celina / BAMA 166204 Lokale grønnsaker fra Frosta i sesong, kommer mer info når vi nærmer oss NM i samråd med arrangør. Tilleggs grønnsaker fra Frosta vil bli offentliggjort senere, de utvalgte deltakerne vil da få anledning til å justere oppgaven sin med disse. –Hvordan er det med tørrvarer? eks meat glue, agar agar, xantana? er dette noe dere har, eller tar man med selv? Det er ikke lov å bruke meat glue, agar agar, eller xantana i denne konkuransen. – Får man 2 kyllinger? Det vil bli utdelt 1 stk Hel Livech kylling per deltaker 1,8-2,0kg – Hvordan er det med oppvask? er det commisen sitt ansvar, eller er det andre som tar oppvask? Her vil det være elever Det vil ikke være en dedikert elev/oppvaskhjelp på hvert konkurranse kjøkken. Oppvask må tas av kandidaten eller commis.
|