Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Tord Johnseter og servitørlærlinger Maria Suarez og Andreas Gøbel fra Statholdergaarden vant Norgescup for kokk og servitørlærlinger 2017
Det var tøff konkurranse og en stor prestasjon å vinne.
De to kokkelærlingene vant fordi de leverte det lille ekstra, hoveddommer Renee Fagerhøi var imponert over prestasjonen.
På sølvplass i kokkekonkurransen kom Panupong Phengphen og Toum Ditthideth fra Credo i Trondheim. Bronsen gikk til Tamara Hoff Iversen og Mads Utnes fra Scandic Nidelven i Trondheim.
De beste kokk og servitørlærlingene hedrer faget med å jobbe hardt, vise stor kunnskap og å levere på detaljene. Vinnerne er kvalifisert til Nordisk konkurranse for kokk- og servitørlærlinger.
– Vinnerne blir attraktive for arbeidsgiverne. Samtidig blir de lagt merke til av dyktige kokker som ligger litt lengre fremme i løypen, og det er stas å bli hyllet av sine helter som sølvvinner i Bocuse d’Or Christopher W. Davidsen, sier Anita Løyning og Frode Selvaag i arrangementskomiteen for Norgescup.
Servitørene Julie Junger og Emilie Renate Hansen fra Renaa Restauranter fikk andre plass og tredjeplassen i servitørklassen gikk til Statholdergaarden sitt ande lag med Maria Moldver og Jon Mølmen.
Fakta om Norgescup 24. – 25. Februar 2017 på Jåttå VGS:
For mer informasjon: www.norgescup.com
Kontakt:
Anita Løyning mobil: 93 09 12 12 Epost: anita@noh.no
Frode Selvaag mobil: 91 54 91 33 Epost: frode@ryfylkekokken.no