For å rette søkelys på rekrutteringen til kokkefaget deler NKL en årlig prisen Årets lærebedrift i Kokkfaget.
Målet er at utmerkelsen skal bli bransjens mest prestisjetunge pris.

Norske Kokkers Landsforening  (NKL) kårer hvert år «Årets Lærebedrift i Kokkefaget».
Prisen skal være til inspirasjon, eller honnør for godt utført arbeid for opplæringsbedrifter i Norge.
Prisen gis til en bedrift som har utmerket seg i sitt arbeid for å drive opplæring av kokkelærlinger, og som har gjort seg bemerket i sitt lokalmiljø, region eller nasjonalt.
Bedriften må ha utmerket seg det siste året eller de siste årene på en positiv måte for fremme av faget; godt arbeidsmiljø, faglig utvikling, positiv omtale i media eller på annen positiv måte for å fremheve fag

Prisen deles ut på NKLs landsmøte hvert år.

Forslag til kandidater

Frist for innsending av forslag er 1. februar hvert år

Alle forslag sendes til administrasjonen i NKL  post@nkl.no

 

Årets lærebedrift

2023 St.Olavs Hospital, Trondheim

2022 Spiseriet Stavanger Konsert hus

2021 Smag & Behag , Grimstad

2020 Fisketorget, Stavanger

2019 Hurtigruten , Narvik

2018 UNN, Tromsø

2017 Tom Rom og Kjøkken, Trondheim

2016 Brasserie France, Oslo

2015 Bekkjarvik Gjestgiveri

2014 Opplæringskontoret for Restaurant- og Matfag i Nordre

2013 Statholdergaarden