For å rette søkelys på rekrutteringen til kokkefaget deler NKL en årlig prisen Årets lærebedrift i Kokkfaget.
Målet er at utmerkelsen skal bli bransjens mest prestisjetunge pris.

Norske Kokkers Landsforening  (NKL) kårer hvert år – Årets Lærebedrift i Kokkefaget.
Prisen skal være en spore, inspirasjon eller honnør for godt utført arbeid for opplærings-bedrifter i Norge.
Prisen gis til en bedrift som har utmerket seg i sitt arbeid for å drive opplæring av kokkelærlinger, og som har gjort seg bemerket i sitt lokalmiljø, region eller nasjonalt.
Bedriften må ha utmerket seg det siste året eller de siste årene på en positiv måte for fremme av faget; godt arbeidsmiljø, faglig utvikling, positiv omtale i media eller på annen positiv måte for å fremheve fag

Prisen deles ut på NKLs landsmøte hvert år. For mer informasjon om statutter, se her Statutter

Forslag til kandidater

Frist for innsendte forslag er 1. februar hvert år

Alle forslag sendes til administrasjonen i NKL – post@nkl.no

 

Årets lærebedrift

2022 Spiseriet Stavanger Konsert hus

2021 Smag & Behag , Grimstad

2020 Fisketorget, Stavanger

2019 Hurtigruten , Narvik

2018 UNN, Tromsø

2017 Tom Rom og Kjøkken, Trondheim

2016 Brasserie France, Oslo

2015 Bekkjarvik Gjestgiveri

2014 Opplæringskontoret for Restaurant- og Matfag i Nordre

2013 Statholdergaarden