Tilbake

Aleksander Løkkeberg Vartdal og commis Runa Kvendseth vant likegodt Hans Bueschken Global Chef Challenge i Praha i Tsjekkia i helga. Teamet er nå kvalifisert for Global Chef Challenge i Malaysia neste sommer. I semifinalen i Tsjekkia møttes lag fra tre europeiske regioner, og som vinnere skal Løkkeberg Vartdal og Kvendseth forberede seg mot den store finalen under WACS-kongressen neste år.

Alt gikk etter planen

Ingen over ingen ved siden, vårt team var best blant alle konkurrentene i de tre europeiske regionene. Løkkeberg Vartdal er veldig overrasket, men veldig fornøyd med prestasjonen. Levering og service gikk etter planen. Nå er de to klare for å vise verden hva som bor i dem i Malaysia neste sommer, forteler Aleksander til NKL.

I Hans Bueschens Junior Chef Challenge laget Løkkeberg Vartdal og Kvendseth en treretters meny til seks personer, der forrett ble servert etter to timer. Total konkurransetid var 3,5 timer.

Bronse i Global Pastry Chef

Henrik Falkensten og hans commis Thea Victoria Thoren Jensen leverte kake og dessert med gode smaker på et høyt nivå, men svenskenes deltaker Frida Bäcke var aller best, og sikret gullet. Italia endte på sølvplass. Bäcke har tidligere også hevdet seg bra i denne konkurransen.

I Global Pastry Chef Challenge laget Falkensten og Thoren Jensen en chocolatemousse-kake, og den måtte leveres etter to timer. Deretter leverte de en dessert. Også i denne konkurransen var tiden totalt på 3,5 timer.

Geir Magnus Svae var coach for begge de norske lagene som deltok i Tsjekkia i helga. Jørn Lie var Norges dommer i konkurransene.