Det Norske Kjøkken – et landsomfattene prosjekt med formål om å endre holdninger til norske råvarer.
Arven fra våre forfedre og råvarene fra naturen rundt oss har skapt Det norske kjøkken; det er vår oppgave å ivareta og videreutvikle dette.
Det norske kjøkken har gjennomført en del nasjonale prosjekter  Smakens uke, Fårikålens festdag, Tine matgleder med flere.

Norges Sjømatråd
Norges Sjømatråd (Sjømatrådet) og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) begynte ett spennende samarbeid i 2011 og har sammen utviklet et opplegg for en undervisningsdag med fokus på sjømat. Målet er at kokkelærlinger skal få økt kunnskap om norsk sjømat og inspirasjon til videre arbeid med sjømat.

Vi dekker til fest
Rekrutteringsprosjekt  «Vi dekker til fest» har skapt mye engasjement på skoler i norges langstrakte land. Her har flere av våre lokale laug gjort en stor innsats og gjennomført med suksess. Man ser at ved å ha dette prosjektet på ungdomsskolene så øker det antall søkere til Restaurant og Matfag.  http://www.videkkertilfest.no

Stiftelsen for rekruttering til restaurant og matfag
Stiftelsen er opprettet av ASKO Norge AS, NHO Reiseliv, Norges Kokkemesteres landsforening, Mat & Drikke gruppen AS og Scandic Hotels AS. Formålet er å rekruttere flere til restaurant-og matfag. Les mer om stiftelsen her