Tilbake

Prisen ble tildelt Renee Fagerhøi under NKL sitt landsmøte lørdag 9. mars. Fagerhøi får prisen for fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap.

Juryens begrunnelse for tildelingen:

Årets kjøkkensjef har sin unge alder til tross nådd mange av de mål som så mange andre ambisiøse kokker har satt seg. Renee Fagerhøi er i seg selv et mål og et forbilde å strekke seg etter. Vedkommende er godt forankret i det klassiske kjøkken, med en forkjærlighet for å vri og vrenge på det tradisjonelle og å bruke de «snåle» råvarene, det vil si ALLE deler av råvarene.

Kjøkkensjefens signaturretter bærer preg av en fri tanke, et åpent sinn, en naturlig og sunn holdning og ydmykhet til råvarene. Kjøkkensjefens opphold i utlandet gjenspeiles også på tallerkenen.

Av personlige egenskaper vil mange først nevne energi og engasjement, en iboende galskap og grenseløshet som fungerer både som inspirasjon og drivkraft.

Renee Fagerhøi har et pågangsmot på linje med Pippi Langstrømpe, og er ikke redd for å utfordre etablerte sannheter eller tanker.

Vedkommende er uredd, noe innredningen i vedkommende sin restaurant vitner om, og som har ført Årets Kjøkkensjef opp i «klinsj» med den katolske kirke.

2 spesielle uttrykk som Årets Kjøkkensjef er kjent for er:

«Mer grønn mat» og «Frittér shjiten!» som også er navnet på boka hun fikk lagd etter seieren i TV-serien Top Chef, og maten i boka kan du få servert i «Bula», restauranten hennes!

Kokkefaget er heldige som er beriket med en fargeklatt og energibombe som Renee Fagerhøi!

Styreleder i NKL Trondheim Camilla Johansen mottok prisen fra president Helge Johansen på vegne av Fagerhøi.