Tilbake

I disse dager foregår kvalifiseringsrundene til ASKO Servering Norgescup rundt omkring i Norge. Nå er kokkenes semifinaleoppgaver og finaleoppgaver offentliggjort, for ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2024!

All informasjon om semifinaler og finaler 16-17. februar på Jåttå VGS i Stavanger vil bli publisert fortløpende her: ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger

I mellomtiden får dere en teaser på hvilke oppgaver kokkene skal bryne seg på!

Kokkenes semifinaleoppgave
Oppgaven ligger i sin helhet, publisert på konkurransesiden

Hovedrett
Klassisk ferskt kjøtt og suppe med melboller og løksaus.
Disse 6 råvarene må brukes:
Nortura – Ungfe Høyrygg u/ben, Gulrot, Hodekål, Sellerirot, Løk, Tine Meieri Smør
Denne klassiske retten serveres tradisjonelt i 2 omganger. Vi vil ha begge rettene samtidig.
Dessert
Disse 3 råvarene må brukes:
To typer epler vil være tilgjengelig: Ambrosia og Granny Smith (begge kan brukes om ønskelig),
Bama bringebær import, Mandelmel.
1 element på desserten skal være varmt, 1 element på desserten skal være et bakverk.
Meny
Dere skal tilberede og anrette en to-retters meny til 6 personer.

 

Kokkenes finaleoppgave
Oppgaven ligger i sin helhet, publisert på konkurransesiden

Forrett
Forrett med fokus på egg og grønnsaker:
Disse 3 råvarene må brukes:
Hodekål, Egg, TINE Kremgo Naturell
I tillegg kommer det et utvalg av mystery-grønnsaker, hvor minst 2 stk skal benyttes på denne retten.
Hovedrett
Disse 3 råvarene må brukes:
Sterling kveite, 4-5 kg, Purreløk, TINE Crème Fraîche
I tillegg kommer det et utvalg av mystery-grønnsaker, hvor minst 1 stk skal benyttes på denne retten.
Kveiten skal tilberedes med ben; enten i større stykker eller skiver. Fisken skal transjeres av
servitørene ved gjestens bord. Her er samarbeid og god kommunikasjon viktig. Kokkene skal stille med alt av nødvendig utstyr som trengs til transjeringen. Saus er valgfritt men skal serveres ved bordet til gjesten/dommere av kokkene eller av servitører, dette er valgfritt.
Dessert   
Desserten skal være vegansk.
Disse 3 råvarene må brukes:
Amatika 46% vegan blokk 3x1kg Valrhona – vegansk melkesjokolade, Mandelmel rå Sosa 1kg, Frysetørket Amarena Kirsebær Sosa
Hovedelementet på desserten skal inneholde Amatika 46% vegansk sjokolade.
1 element på desserten skal være varmt, 1 element på desserten skal være kald/fryst.
Desserten skal være 100% vegansk og det vil bli lagt vekt på dette under bedømmingen til både smak- og plassdommere.