Tilbake

Gleden var stor da Kokkenes Mesterlaug Drammen fikk tildelt 100 000 kroner til rekrutteringsarbeid. Sammen med OKRM Vestfold og Buskerud og fem videregående skoler i Buskerud skal de gjennomføre prosjektet «Vi dekker til fest».

– Buskerud er et stort satsningsområde for reiseliv og lokalmat og det er utrolig viktig at vi får rekruttert flere lokale elever. Kokkeyrket er spennende og det er få begrensninger i hvor langt man kan nå i sin yrkeskarriere, sier Johansen.

Morten Carlson, Oldermann i Kokkenes Mesterlaug Drammen fikk gleden av å motta støtte fra Stiftelsen på vegne av prosjektet.

– Pengene kommer veldig godt med i rekrutteringsarbeidet som vi skal gjennomføre i Buskerud.Morten Carlson

Restaurant- og matfagsyrkene trenger flere faglærte medarbeidere og ved å involvere ungdomsskoleelever direkte i prosjektet «Vi dekker til fest» ønsker Carlson at flere vil oppdage de utrolige mulighetene man har innen yrkesfagene.

– Vi inviterer elevene til kurs med profesjonelle kokker og bespisning på de videregående skolene. Elevene er med på å planlegge, produsere og spise en flott middag. Dette gir elevene en unik matopplevelse som forhåpentligvis fører til at noen velger å satse på en utdanning innen restaurant- og matfag.

Reiselivet trenger flere kokker og servitører

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, er glad for å bidra til prosjekter som øker rekrutteringen og sier at reiselivet trenger flere faglærte kokker og servitører som vil utvikle norsk matkultur i fremtiden.

– Å bli kokk eller servitør er å satse på en bransje i vekst, der du helt sikkert vil klare å skaffe deg jobb hvis du har levert en innsats under utdanningen, sier NHO Reiseliv-sjefen.

NHO Reiseliv, ASKO, Norges Kokkemesteres Landsforening, Scandic Hotels AS, Mat og Drikke Gruppen AS har opprettet stiftelsen med mål om å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. Midlene fordeles til prosjekter som arbeider med å rekruttere flest mulig fra ungdomsskoletrinnet til disse fagene. Dette var tredje gang Stiftelsen delte ut midler.

Stiftelsen vurderer søknadsinnhold og budsjett, og en aktuell kandidat må ha gjennomførbare mål og god egeninnsats. Gitte midler skal ikke dekke lønn og administrasjonskostnader.

Styremedlem i Stiftelsen, Helge Johansen, deler ut penger til Oldermann i Kokkenes Mesterlaug Drammen, Morten Carlson. Pengene skal gå til prosjektet «Vi dekker til fest» som skal øke rekrutteringen til restaurant- og matfag i Buskerud.

Har du spørsmål eller innspill? Kontakt gjerne:

 Hilde Veum