Tilbake

Årets Young Chef 2023 er Eli Anne Rosvold Sundset

Hun ble offisielt tildelt prisen på NKL Landsmøtet i Trondheim i mars, in absentia. I juni 2024, har hun endelig mottatt prisen personlig, tildelt av styreleder i NKL Trondheim, Bjørn Erik Vangen.

 

Juryens begrunnelse:
Matlaging startet som en hobby for årets mottaker. Vedkommende kommer fra en kommune med 3555 innbyggere, der høyeste fjell er Kjerringklumpen på 602 meter (som for øvrig er en veldig god ost) Gjennom ungdommen var det baking vedkommende interesserte seg mest for.

Senere skulle dette utvikle seg til en egen livsstil med stor kjærlighet for kokkeyrket. Vedkommende søkte større utfordringer i «storbyen» Trondheim. Kokken vi snakker om var lærling på en av de beste restaurantene i Trondheim. Med en av de mest profilerte Restauratører vi har i Norge som sjef.  I dag er vedkommende 24 år med erfaring fra to av de mest anerkjente restaurantene i Trondheim og som konkurransekokk.

Årets Young Chef, jobber i dag som kokk på To rom og kjøkken og er et forbilde for mange unge kvinnelige kokker.

Hun ble Årets unge kokk 2023 og var hjelper på teamet til Filip August Bendi når han var Norges kandidat til Bocuse d’Or 2023 og Commis til Håkon Solbakk da han tok Sølv i Årets Kokk i 2020.

 

Foto: FotoKnoff