ANDRE ENGHS GULLNÅL 2017 – TILDELT HANS DAHL ØRSTADVIK, KM ROGALAND

Tilbake

ANDRE ENGHS GULLNÅL 2017 – HANS DAHL ØRSTADVIK, KOKKENES MESTERLAUG ROGALAND

LITT OM PRISEN

Ecuyer Tranchant, Andre Enghs Gullnål er innstiftet av Kjøkkensjefenes Pensjons-stiftelse A/L i anledning av Andre Enghs 75 års dag den 20. oktober 1966, som en heder for hans banebrytende arbeid for kokkefaget i Norge.

Gullnålen som er Norges Kokkemesteres Landsforenings høyeste utmerkelse, kan tildeles personer fra inn- eller utland, som gjennom sitt virke og innsats har arbeidet for kokkefagets fremme, det være seg faglig, litterært eller administrativt.

President i Norges Kokkemesteres Landsforening sier til NKL.no,  at han hadde gledet meg veldig til utdeling av Norges Kokkemesteres Landsforenings høyeste utmerkelseutmerkelse, André Enghs Gullnål. Av mange gode foreslåtte kandidater var det i år én person som utmerket seg spesielt. Personen tok fagprøven som kokk allerede på 70-tallet og har vært engasjert både i lokalt laug og i NKL i mer enn 25 år, i perioder også med i styret i begge. Personen har i mange år jobbet med rekruttering til faget og inspirert og lært opp nye kollegaer. Vedkommende beskrives som faglig dyktig, teknisk meget allsidig og en omsorgsperson som ser mennesket bak kokken og utallige er de som har nytt godt av vedkommende sine tjenester opp gjennom årene. Både i Norgescup, i NM, i Wacs, for Kokkelandslaget, alltid til stede, alltid klar for å fikse, ordne, kjøre, rigge opp, rigge ned.     En vesentlig faktor for at han får til dette, er at hans kone i alle år har støttet og bidratt.

Nores Kokkemesteres Landsforening tildelte André Enghs Gullnål 2017 til Hans Dahl Ørstavik.