Følg finale på denne livstreamen – Slik konkurrerer lagene i finalen;
Kjøkken 1
Kokk, NKL Trondheim 1 (Spontan og Rubiks)
Servitør, Oslo 2 (Statholdergaarden)
Kjøkken 2
Kokk, NKL Jotunheimen (Vianvang og Bessheim Fjellstue)
Servitør, Stavanger (Renaa)
Kjøkken 3
NKL Oslo 2 (FYR Boistronomi)
Servitør, Trondheim (To Rom og Kjøkken)
Kjøkken 4
Kokk, NKL Trondheim2 (Speilsalen, Britannia Hotel)
Servitør, Lørlingekompaniet (Vaaghals)
Kjøkken 5
Kokk, NKL Oslo 1 (Statholdergaarden)
Servitør, Opplæringskontoret for reiseliv, restaurant og matfag i Rogaland (Matmagasinet og Ostehuset)
Kjøkken 6
Kokk, NKL Rogaland 2 (Restaurant Renaa)
Servitør, Oslo 1 (Statholdergaarden)
Etter en intens og tøff konkurranse med et klassisk italiensk tema i semifinalen, skal kokkene og servitørene løse en klassisk menyoppgave sammen.
Forrett
Snøkrabbe er hovedråvaren. Det skal lages en kremet bisque hvor snøkrabbe er i fokus.
Fløte og/eller creme fraiche skal inngå i retten
Hovedrett
Lag en versjon av Beef Wellington, der Gullkalv Ytrefilet fra Nortura proff, er hovedråvaren
Osteservering
Blant 5 utvalgte oster fra TINE, må 3 av dem skal serveres, og minst 1 av ostene må videre behandles av kokkene.
Mystery råvarer
Kvelden før fikk finalelagene en råvarekasse med ukjente råvarene, minst 4 av disse råvarene må inngå i menyen
Landsfinale for konditorlørlinger
NKL, BKLF og Lærlingekompaniet samarbeider om et pilotprosjekt, som alle håper vil bidra til en positiv opplevelse og en fortjent oppmerksomhet på en tradisjonelt håndverksfag.
De 6 deltagerene;
Deltagere
I finalen skal disse tre oppgavene løses,
Oppgave 1 – en kake til Valentine’s day
Oppgave 2 – dessert til a la carte, 4 porsjoner
Oppgave 3 – Valentine praliner, 12 stk
Vi ønsker alle lærlinger, lagledere og dommere masse lykke til i finalen!