Tilbake

Fredag 29.4 konkurrerte 21 kokkelag og 10 servitørlag i semifinalene under ASKO Servering Norgescup på Jåttå VGS i Stavanger. Etter en lang dag med gode prestasjoner og små marginer, kvalifiserte seks kokk- og seks servitørlag seg til finalen lørdag 30.april.

Følgende lag konkurrerer i finalen, hvor et kokke-lag og et servitør-lag samarbeider

  1. Kokk: NKL Troms, Mathallen Tromsø / Servitør: Oslo , Statholdergaarden
  2. Kokk: NKL Oslo 2, Statholdergaarden / Servitør: Trondheim, Britania Hotel
  3. Kokk: NKL Jotunheimen, Vianvang / Servitør: Trondheim 2, To Rom og Kjøkken og Kvilehaugen Gård
  4. Kokk: NKL Oslo 1, Restaurant Vaaghals / Servitør: Østfold, Støtvig Hotel og Restaurant Slippen
  5. Kokk: NKL Trondheim 2, Britannia Hotel 1 / Servitør: MKS Vestfold, Color Line
  6. Kokk: NKL Trondheim 1, Britannia Hotel 2 / Servitør: Stavanger, Renaa Restauranter

Følge finalen live her fra kl. 10.00

Finaleoppgave, kokkene ASKO Servering Norgescup 2022
Forrett
Torsk m/hode skal være hovedelement.
Hovedrett
Lammelår med knoke og mørbrad skal være hovedelement
Dessert
Valhrona Caribe 66% er hovedråvare
Ukjente råvarer
Det vil bli presentert for finalelagene en råvarekasse utover råvarene som er nevnt på råvarelisten.
Praktisk oppgave
Det vil under konkurransen bli lagt vekt på filetering av Skrei. Fileteringen skal foregå på
tidspunkt dere får angitt finaledagen. Denne fileteringen observeres og vurderes av dommere

Samarbeidsoppgave med servitørlaget
Hovedrett, kjøtt skal transjeres og serveres ved bordet hos gjestene. Dette utføres av en av
kokkelærlingene i samarbeid med servitørlaget

Finaleoppgave, servitør ASKO Servering Norgescup 2022

  • Blindsmaking av 3 viner
  • Mat og vin i kombinasjon/ Sett tilbehør som grønnsaker, metnings-garnityr og saus samt vin-anbefaling
  • Service – serviceoppgaven er en samarbeidsoppgave med et av kokkelagene og begge lag vurderes i
    denne oppgaven
  • Råvare bord – gjenkjenne råvarer
  • Bar -her skal lages en egen drink

Norske Kokkers Landsforening ønsker at alle lagene skal nå sine egne ambisjoner og mål, at de lykkes og leverer det beste de kan i finalen.

Lykke til!