Tilbake

Når Nordens beste kokker samles til dyst, er det synonymt med at noen av verdens beste kokker konkurrerer om å kreere fantastiske matopplevelser. Landslagskokker fra Sverige, Danmark, Finland, Island og Norge møttes til kokkekamp på SMAK 2017.

Utfordringen var å lage forrett av lammenyre og brissel fra Nortura, og hovedrett av Sterling-kveite i kombinasjon med sjøkreps. Til dessert var sjokolade fra Valhrona en hovedingrediens.

Det var til slutt det finske laget som gikk seirende ut av konkurransen foran Sverige og Island.

Ett av konkurransehøydepunktene på SMAK 2017, var utvilsomt «Nordic Chefs team Challenge». Her samarbeidet kokkemiljøene i de fem nordiske landene med SMAK 2017 om å arrangere en nordisk lagkonkurranse. Resultatet ble en spennende, engasjerende og vel gjennomført konkurranse som tydelig viser det profesjonelle nivået på nordiske kokker.

 

Verdenstoppen

– Det er høyt nivå på kokkene i de Nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker! Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL og VM. «Nordic Chefs team Challenge» gir en fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene i fjor høst, fremhever kokkepresident Elisabeth Bryne som forøvrig berømmer det gode nordiske samarbeidet.

– Jeg mener dette bidrar til å skape et unikt miljø som inspirerer til fornyelse og kvalitetsheving innenfor kokkefaget. Dette er viktig både i forhold til å benytte og utnytte de muligheter gode nordiske råvarer gir. Samtidig gir konkurranser som dette også en god fokusering på å benytte råvarer på en effektiv og bærekraftig måte.

 

Tradisjon?

–   Vi er veldig fornøyde med å ha fått anledning til å arrangere Nordic Chefs team Challenge, forteller prosjektleder Torill Engelberg i SMAK 2017.

–    Det er viktig å løfte frem faget gjennom en konkurranse som dette, og jeg hadde vært veldig glad om det kunne bli en tradisjon å arrangere konkurranser på dette nivået under fremtidige SMAK-messer. Våre nordiske venner er hjertelig velkommen i 2020!

BT: Det finske vinnerlaget med f.v. Kristian Vuojärvi, Simo Pietarinen og Eero Vottonen, sammen med det svenske og islandske laget. Foto: Ihne Pedersen. 

Pressekontakt:
Torill Engelberg, prosjektleder SMAK 2017, Tel. 922 07 310, e-post: ten@messe.no