Tilbake

Trondheim ble denne uken to NM-vinnere rikere. Nils Flatmark, Britannia Hotel i Trondheim vant NM I KOKKEKUNST, godt hjulpet av sin unge commis Maia Tingstad og
Magne Gaut, Le Bistro Trondheim vant NM I SERVITØRFAG

FOTO: FotoKnoff

NM I KOKKEKUNST ble arrangert for 30.gang på E. C Dahls Arena og Norske Kokkers Landsforening er enormt glde og stolte over det som ble servert av vår bransjes fremtidige stjerner  og ledere. Oppmerksomheten kokkekonkurranser gir oss, må vi forvalte godt, den er av meget høy verdi for rekrutteringen til kokkfaget og alle andre fag i restaurant

Mange av vinnerne i NM fortsetter en aktiv karriere som konkurransekokker, og blir vinnere i store og prestisjefylte internasjonale kokkekonkurranser.
Vinneren av NM I KOKKEKUNST får rett til å delta på “ Veien Videre til Årets Kokk 2023” og sølvvinneren Siriyaporn Rithisirikreg blir Norges deltager Nordic Chef i juni 2023.

Hoveddommer Sven Erik Renaa

Takk til NKL Trondheim for en fantastisk ramme på NM konkurransene de siste dagene.
To konkurransedager, ukjente råvarer og spennende kombinasjoner. Maten har holdt en meget høy standard begge konkurransedagene, spesielt finalen var særdeles spennende og jevn. Hoveddommer NM I KOKKEKUNST Sven Erik Renaa likte den nye konkurranseformen til NM I KOKKEKUNST, og tror dette er viktig å utvikle videre til neste konkurranse.

Beste Commis NM I KOKKEKUNST 2022 – Sebastian Heggli

En commis i NM I KOKKEKUNST er en kokkelærling, som assisterer kandidaten på kjøkkenet, og som på konkurransedagen utfører en betydelig andel av arbeidet på kjøkkenet. Dommernes begrunnelse for beste Commis,
-Sebastian hadde stålkontroll fra første minutt på kjøkkenet,arbeider hurtig og kontrollert og tar styringen når det er nødvendig. Beste Commis er et godt eksempel på hvor viktig en commis er, når det blir hektisk i kjøkkenet under prepp og service. Kokke-Norge må følge godt med på denne unge lærlingen, vi ønsker Sebastian lykke til i sin kokkekarriere.

Årets NM i KOKKEKUNST har vært en tre stegs konkurranse

for faglærte kokker og en commis med godkjent lærekontrakt. NMs faglige forankring og kreative utvikling er plassert hos Norske Kokkers Landsforenings faglige utvalg.
Steg 1:  Innsendings oppgave – 3 retters meny og film.

Steg 2:  Dag 1 | Mystery basket – lage mat til 8 gjester

Steg 3:  Dag 2 1Finale 3 retter meny til 12 personer

Resultater NM I KOKKEKUNST 2022

1. Nils Flatmark, Brittania Hotel, Trondheim
2. Siriyaporn Rithisirikrerg, Thon Hotell Lofoten
3. Petter H. Soma, Fisketorget, Stavanger

Simen Johansen, Emil Lundemo, Stine Strand og Sindre Hjemseth fikk alle 4.plass

Dommere NM I KOKKEKUNST 2022
Hoveddommer: Sven Erik Renaa, en av Norges mest profilerte kokker og eier/driver Renaa med 2 stjerner i Michelinguiden
Plassdommer: Jan Kåre Johansen og Eline Sofie Sunde
Smaksdommer: Kjetil Gundersen, Haflidi Halldórson (Island) Mette Julius Evensen, Lars Lian, Christer Rødseth og Wenche Andersen

Resultatliste NM I SERVITØTFAG
1. Magne Gaut, Le Bistro Trondheim
2. Birk Torp, Spontan Vinbar, Trondheim
3. Rolf E. Wenstad, Norsk Restaurantskole