Tilbake

Norske Kokkers landsforening har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i verdens største og mest prestisjefylte kokkekonkurranser. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for rekruttering til kokkefaget.

Norske Kokkers Landsforening Rogaland har siden slutten av 1980-tallet vært teknisk arrangør for Norgescup

I snart 40 år har Norgescup, nå ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, vært Kokke-Norges viktigste arena, hvor fremtidens fremste fagfolk konkurerer i en prestisjepreget konkurranse for kokk – og servitørelærlinger. Mange kokketalenter og internasjonale konkurransekokker har startet sin konkurransekarriere i Norgescup. Norske talenter som mange kjenner igjen og som har preget og fortsatt preger de store plakatene er;

  • Christian Andre Pettersen,
  • Øivind Bøe Dalelv,
  • Ørjan Johannessen,
  • Karl Erik Pallesen,
  • Christer Rødseth
  • Runa Kvendseth
  • Jon Erlend Matre
  • Martine Espeland
  • Håvard Onsøyen

Kokke-Norge tar av seg hatten og takker NKL Rogaland for dugnaden, innsatsen, kontinuiteten og for evnen til å arrangere Norgescup hvert år. Bransjen ser frem til finalehelgen 29-30.april 2022. NKL, NKL Rogaland og ASKO Servering jobber for at dette skal bli den beste versjonen av Norgescup til nå, Vi Sees i Stavanger!

Konkurranser skaper oppmerksomhet på kokkefaget

Norske Kokkers Landsforening (NKL) har gjennom flere tiår jobbet aktivt og vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget. Konkurranser er et samspill mellom individer og individene konkurrerer ofte om et godt resultat, ære og oppmerksomhet. En konkurranse bidrar til å eksponere deltagerne for et større publikum, og resultatet i konkurransen kan raskt bidra til at deltageren og vinneren  når et nytt punkt i karrieren. Norske Kokkers Landsforening bruker konkurranser på mange nivåer som et verktøy i rekrutteringen til kokkefaget.  Her ser dere alle mulighetene for å konkurrere innenfor Norske Kokkers Landsforening.

  • TINE Matcup,  for kokk- og servitørelever / VG2
  • ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger / VG3
  • NM Community Catering, for faglærte kokker innenfor personalrestaurant, kantine, institusjon og catering
  • NM i KOKKEKUNST,  for faglærte kokker
  • Nordisk konkurranse, for faglærte kokker i tre kategorier, Green Chef, Chef og Young Chef
  • Global Chef Challenge, for faglærte kokker i tre kategorier, Chef, Young Chef og Pastry Chef
  • Culinary World Cup, faglærte kokker på De Norske Kokkelandslagene
  • IKA Culinary Olympics, faglærte kokker på De Norske Kokkelandslagene
Kokkekonkurranser vil alltid skape oppmerksomhet, og kokker som konkurerer vil for mange unge  være et forbilde, et ikon og motivere dem til å ta utdanning innenfor restaurant og matfag – bli kokk nå!