Tilbake

Ett av konkurransehøydepunktene på SMAK 2017 blir utvilsomt «Nordic Chefs team Challenge» på onsdag 8. februar.
Her vil tre landslagskokker fra hvert av de fem Nordiske landene konkurrere om en prestisjefylt seier med bruk av nordiske råvarer som utgangspunkt

Det norske laget
Det er kokkene Alexander Berg, Håkon Solbakk og Eirik Tufte som er tatt ut til representere Norge i Nordic Chefs team Challenge. I tillegg til å stille med tre landslagsdeltakere, stiller også hvert land med en WACS-sertifisert dommer.

– Det er høyt nivå på kokkene i de Nordiske landslagene. Vi snakker rett og slett om noen av verdens beste kokker! Historisk sett har de nordiske landene hevdet seg godt i OL. «Nordic Chefs team Challenge» gir fin mulighet til en revansjedyst lagene imellom i forhold til OL-resultatene, fremhever kokkepresident Elisabeth Bryne.

Nordisk samarbeid
– Kokkemiljøene i de fem nordiske landene har i mange år hatt et tett og godt samarbeid. I år går vi sammen med SMAK 2017 om å arrangere en nordisk lagkonkurranse, forteller tidligere kokkepresident og nå visepresident i NKF – Nordisk Kjøkkensjef Føderasjon Kristine H. Hartviksen.

Spennende meny
– Hvert land skal lage en tre retters middag til 16 personer. Til forretten skal hovedingrediensene være lammenyre og brissel levert fra Nortura. Det er kanskje litt uvanlig, men vi ønsker å bidra til bevisstgjøring rundt det å bruke alle stykningsdeler av dyret. Til hovedretten skal det benyttes Sterling-kveite fra Hjelmeland kombinert med sjøkreps. Heller ikke dette er vanlige råvarer i en hovedrett i konkurransesammenheng, men dette er jo nordiske råvarer av ypperste klasse! Til dessert skal sjokolade fra Valhrona være hovedingrediens. Dette skal kompletteres med grønnsaker fra Bama og tilbehør fra Tine og ASKO, forteller Kristine H. Hartviksen

Elisabeth Bryne Kristine H Hartviksen

Elever skal servere
Elever fra Sørumsand vgs vil bistå med servering og andre spennende oppgaver «backstage». – Vi ser det som veldig positivt i forhold til å løfte frem unge som ønsker å satse på kokkeyrket. – Det er viktig å synliggjøre faget på denne måten, og jeg tror dette betyr mye i rekrutteringssammenheng, fremhever Hartviksen.

– Nordic Chefs team Challenge er en konkurranse det er knyttet mye prestisje til, og som vil være et spennende innslag under SMAK 2017, avslutter Hartviksen og Bryne.

Deltakerne i Nordic Chefs team Challenge