Tilbake

Sven Erik Renaa ble tildelt Nordic Chefs Associations Hederstegnet Cordon Rouge

Sven Erik Renaa er en prisbelønt og meritert kokk, som opprinnelig er fra Trondheim. I hjembyen startet Renaa ved Britannia Hotell der moren også jobbet. Stavanger ble senere hans hjemby, der han startet på Gastronomisk Institutt og senere var involvert i flere restauranter før han i 2009 etablerte sin egen virksomhet Renaa Restauranter og Re-Naa ble hans prioritet.

Tekst: Espen Wasenius Foto: NKL

Nordisk Kjøkkensjef federasjon har de siste dagene arrangert Nordisk Mesterskap på Hell. Her har Sven Erik vært hoveddommer i de tre kokkekonkurransene Nordic Green Chef, Nordic Chef Junior og Nordic Chef Senior. Sven Erik er en høyt respektert kokk på den globale arenaen, med de beste resultater fra kokkekonkurranser på internasjonalt nivå. Han var toneangivende i en viktig periode for De Norske Kokkelandslagene fra 2000-2008, han vil bli husket for de gode resultatene han oppnådde med De Norske Kokkelandslagene. Bronse fra IKA Culinary Olympics i 2000, Vinner av Culinary World Cup i Luxembourg 2006, gull i Chicago Culinary Classics 2007, og når han som manager for De Norske Kokkelandslagene vant gull i verdens største og mest prestisjefylte konkurranse IKA Culinary Olympics i 2008. Sven Erik har også utmerket seg i individuelle konkurranser, han vant Årets Kokk i 2006 og tok 4. plass i Bocuse d’Or finalen i Lyon i2007, med beste fiskerett.

De siste årene har han som en av Norges A- sertifiserte dommere, representert Norske Kokkers Landsforening i Worldchefs konkurranser.

Hederstegnet Cordon Rouge

Styret i NKF kan etter søknad fra hver enkelt nordisk landsorganisasjon tildele Cordon Rouge til verdige medlemmer som;
Er og har vært aktiv medlem, har gjort en verdifull innsats for den lokale forening og landsforening og påvirket og gitt bidrag til arbeid innen NKF.

Hederstegnet er personlig