Tilbake

Når kandidat Christian André Pettersen inntar konkurransekjøkkenet i Lyon for andre gang, har han ambisjoner om å komme øverst på pallen. For å klare det har han satt sammen et kreativt og erfarent team, som både utfyller og utfordrer ham. Som coach har han denne gangen valgt Geir Skeie, mens Even Strandbråten Sørum er med som commis også denne gang. Tom Victor Gausdal er president for Team Norway og dermed Norges dommer i konkurransen.

Foto: Knut S. Vindfallet

– Det som kjennetegner teamet er både at vi jobber knallhardt sammen, men også at vi respekterer hverandre og har store kokkehjerter som banker i takt, forteller Christian André Pettersen.

Christian André Pettersen er en av Norges mest erfarne konkurransekokker og deltar for andre gang i Bocuse d’Or. I 2018 tok han et overlegent gull i europafinalen, og fulgte opp med en sterk tredjeplass i verdensfinalen i Lyon i 2019. I 2020 gikk han igjen til topps i europafinalen. Han er født og oppvokst i Bodø, og har i over 20 år hatt en drøm og en ambisjon om å stå øverst på pallen i Lyon.

– Det aller viktigste for meg, er å ha et team som motiverer meg og som får meg til å prestere bedre, sier Christian André. –  Både kjerneteamet og det utvidete teamet er satt sammen av dyktige kokker som har andre egenskaper enn meg, og som dermed utfyller meg som kokk (teksten over er hentet fra https://bocusedornorge.no/mot-team-norway-2021/)

Tilknytning til De Norske Kokkelandslagene

Norske Kokkers Landsforening og De Norske Kokkelandslagene er stolte av TEAM NORWAY, og i det utvidede teamet finner vi i år flere kokker fra De Norske Kokkelandslagene. Aron Espeland og Kim Iamram er trofaste kokker i TEAM NORWAY, begge er kokker på Kokkelandslaget.  CAP’s commis Even Strandbråten Sørum er kokk på Kokkelandslaget Junior, samt at vår alles, allsidige sjåfør Johan Apeland er med i teamet.

De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes

hadde i sin rolle som Coach for Bocuse’d’Or Norge stor betydning for Christian André Pettersen sin utvikling som konkurransekokk, og hans bidrag betydde mye for gullet i Torino 2018 og bronsen i Lyon 2019. Gunnar Hvarnes har i sin tid som Bocuse’d’Or Norges faglige leder og coach for flere kandidater, bidratt til høy kvalitet, utvikling, innovasjon  og stabilitet de siste 10 årene.

Mange profilerte kokker
Listen over norske profilerte kokker som har deltatt i Bocuse’d’Or, er lang. De har alle til felles at de har startet sin internasjonale karriere som konkurransekokker på De Norske Kokkelandslagene. Tiden på De Norske Kokkelandslagene bidro til at alle utviklet sitt talent, trente på viktige konkurransedetaljer og samlet erfaring i internasjonale konkurranser. Erfaring som hjalp alle på deres vei til Lyon. På denne listen finner vi legender som Eivind Hellstrøm, Arne Brimi, Lars Erik Undertun, Bent Stiansen, Odd Ivar Solvold, Svend Erik Renaa, Terje Næss, Charles Tjessem, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen, Christopher Davidsen og  nå Christian André Pettersen

Norske Kokkers Landsforening ønsker hele TEAM NORWAY lykke til i Lyon!