Tilbake

Andrè Larsen er kåret til Årets Sjømatkokk 2016!

«Dette er kjempestas og veier utrolig tungt for meg som kokk», utbrøt en lykkelig vinner etter dagens seier. En god plan, et godt treningsopplegg og motivasjon fra venner og kolleger på Thon Hotel Lofoten, ble ifølge Andrè Larsen oppskriften på dagens seier.
Årets finale gikk av stabelen under Hansadagene i Bergen. Hovedråvaren for konkurransen var tørrfisk og hvor hovedretten skulle bestå av minst 60% tørrfisk. I tillegg fikk finalistene utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer som besto av sild, boknafisk, sandskjell og o-skjell. Av dette skulle deltakerne lage to fingerretter/småretter.

Konkurransen bar preg av et meget høyt nivå blant deltakerne. Ifølge hoveddommer Christopher Haatuft, skilte vinneren seg spesielt ut på teknikk og smak. Tørrfisk hovedretten fremhevet råvaren på en perfekt måte og smakte rett og slett veldig godt! Han lot seg dessuten imponere over vinnerens evne til å presentere så gjennomtenkte og smakfulle retter basert på et svært krevende råvareutvalg i overraskelseskurven.
Det ble delt andreplass mellom Sebastian Schlawincke (Matboden Fisketorget Stavanger) og Anders Sletten (Hoelstuen Restaurant, Harstad). På en god 3. plass endte Kim Andrè Samnøen (Biologen Akvariet, Bergen).
Dommerpanelet bestod av hoved dommer Christopher Haatuft, smaksdommere Ingvild Skorpen Bøge, Per Christian Valland og plassdommere Christine Jetmundsen og Erich Heigl.
Årets Sjømatkokk ble arrangert for 13. gang og foregikk under Hansadagene i Bergen. Konkurransen gjennomføres i samarbeid mellom Bergen Kokkenes Mesterlaug og Matarena AS.

Vinneren mottok en sjekk fra Sparebank 1 SR-Bank på kr. 15 000,- samt fiskespade fra Theodor Olsen Sølvverksted.

årets sjømatkokk