Norske Kokkers Landsforening (NKL) har gjennom flere tiår jobbet aktivt og vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget. Målet med konkurransene er å motivere unge fagutøvere og styrke rekrutteringen til kokkefaget.
De Norske Kokkelandslagene har siden 1968 utviklet unge kokketalenter til å bli vinnere i de mest betydningsfulle og prestisjefylte kokkekonkurransene verden kjenner; IKA Culinary Olympics, Culinary World Cup, Global Chef Challenge, Global Young Chef Challenge, Nordic Chef, Nordic Young Chef og Bocouse D’or.
– TINE MatCup for skolelever,17-18 år, i VG2, en tre stegs konkurranse NKL arrangerer for TINE
– ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, alder 19-20 år
– NM Community Catering, for faglærte kokk innenfor Institusjon, Personalrestaurant, Kantine og Catering
– NM I KOKKEKUNST – for faglærte kokker
– Nordic Chef faglært kokk over 25 år
– Nordic Young Chef faglært kokk opp til 25 år
– Nordic Waiter faglært servitør
– Nordic Green Chef faglærte kokker, 2 på lag
– Global Chef Challenge faglært kokk over 25 år
– Global Young Chef Challenge faglært kokk opp til 25 år
– Global pastry Chef
Arrangeres av World Association Chefs’ Societies for Kokkelandslag, hvert fjerde år.
Verdens største og mest prestisjefylte kokkekonkurranser, med mer enn 70 deltagerland og over 2500 kokker
Norge deltar med;
– Kokkelandslaget
– Kokkelandslaget Junior
– Kokkelandslaget Community Catering ( Kantine, Institusjon, Personalrestaurant og Catering)