Mål og ambisjoner for MINI Chefs
Å inspirere barn og ungdom til å spise riktig mat, samt å kunne lage et næringsrikt måltid med gode norske råvarer.
Måltidene skal tilfredsstille krav til ernæring, næringsinnhold og et sunt sammensatt kosthold.
MINI CHEFS skal kunne lage en god frokost, en riktig lunsj / matpakke, mat i farta, hverdagsmat, helg- og høytidsmat.
MINI CHEFS skal bli kjent med den norske tradisjonsmaten, Det Norske kjøkken og norske råvarer
MINI Chefs skal også ha kunnskap om og utøve god forståelse for kjøkkenhygiene, så vel som personlig hygiene
Når – frekvens pr år
MINI CHEFS skal ha en ca. aktivitet pr mnd, 4 aktiviteter 1.halv år og 4 i 2. halvår.
MINI CHEFS legger opp til deltagelse med foreldre den siste aktiviteten før hver sesongslutt. Foreldrene skal oppleve sine barns prestasjoner, gleden av mestring og få en bedre forståelse av kokkeyrket gjennom aktiviteten barn og unge deltar i.
Gjennomføring
NKL foreningene skal samarbeid med en vgs som har RM / Kokkefag
Planlegge aktiviteten med en rød tråd for alle MINI Chefs i NKLs foreninger, lage gode oppskrifter, så alle MINI CHEFS kan lage seg sin egen oppskriftsbok (fysisk og digitalt)
Lokale ildsjeler, vil øke mulighetene for å lykkes, da engasjement og tid er viktig for å nå ut til målgruppen
Nasjonal aktivitet
Besøke TINE MatCup og NorgesCup, for å bli motivert til å søke restaurant- og matfag VG1
Kommunikasjon
Det er opprettet en egen INSTAGRAM for MINI CHEFS, nkl_minchefs
NKLs pilot foreninger må jobbe aktivt mot aldergruppen på skoler, i egne barns og barnebarns nettverk og sammen med andre fritidsaktiviteter i regionen
Der kan være naturlig og mulig å samarbeid med Unge Kokker og Ungt Entrepenørskap
Uniform og kniver
MINI CHEFS skal ha hvite uniformer med egen signaturlogo
MINI CHEFS skal bruke gode kokkekniver
Er du interessert eller kjenner du noen som dette tilbudet er egnet for – del det med vedkommende – dette blir veldig gøy.
Har du spørsmål om MINI CHEFS – send en mail til post@nkl.no