NKL har skapt flere rekrutterings- og matgledeprosjekter i samarbeid med partnere og andre aktører i bransjen.
Det Norske Kjøkken
Et landsomfattende prosjekt med formål om å endre holdninger til norske råvarer. Arven fra våre forfedre og råvarene fra naturen rundt oss har skapt Det Norske Kjøkken. Det er vår oppgave å ivareta og videreutvikle dette. Det Norske Kjøkken har gjennomført en del nasjonale prosjekter: Smakens uke, Fårikålens festdag, TINE Matgleder med flere.
Norges Sjømatråd
Norges Sjømatråd (Sjømatrådet) og Norske Kokkers Landsforening (NKL) begynte et spennende samarbeid i 2011 og har sammen utviklet et opplegg for en undervisningsdag med fokus på sjømat. Målet er at kokkelærlinger skal få økt kunnskap om norsk sjømat og inspirasjon til videre arbeid med sjømat.
Vi dekker til fest
Rekrutteringsprosjektet «Vi dekker til fest» har skapt mye engasjement på skoler i Norges langstrakte land. Her har flere av våre lokale foreninger gjort en stor innsats og gjennomført med suksess. Man ser at ved å ha dette prosjektet på ungdomsskolene så økes antall søkere til Restaurant- og Matfag. http://www.videkkertilfest.no
Stiftelsen for rekruttering til Restaurant- og Matfag
Stiftelsen er opprettet av ASKO Norge AS, NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening, Mat & Drikke gruppen AS og Scandic Hotels AS. Formålet er å rekruttere flere til Restaurant- og Matfag. Les mer om stiftelsen her