Matgalla og jubileums finale Det Norske Måltid 12 januar, Stavanger

Tilbake

Pressemelding fra Det Norske Måltid 16.08.2017

Rekordpåmelding i Det Norske Måltid 2017

Nær 200 produkter er påmeldt når fristen denne uken går ut for jubileumssesongen i Det Norske Måltid som i år markerer 10 år med norsk kvalitetsmat.

– Hordaland topper listen med Trøndelag og Rogaland hakk i hæl. Det er som forventet. Men vi er gledelig overrasket over at de nordligste fylkene samlet har stor påmelding, akkurat som vi ser at Agderfylkene også er tungt inne, sier prosjektlederne Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Et systematisk arbeid har pågått det siste halvåret for å spre ordet om konkurransen i sterke matmiljøer både nasjonalt og regionalt. Det Norske Måltid samarbeider også tett med dyktige dommere fra hele landet som er gode ambassadører for landets viktigste matpris.

– Tidligere vinnere merker at de får økt oppmerksomhet, bedre markedsadgang og dermed bygges stolthet internt hos produsentene. Å være finalist eller å vinne er et kvalitetsstempel som betyr mye. Produktet er evaluert og kvalifisert i flere ledd, og dermed er troverdigheten for kvalitet veldig god, påpeker Austigard og Skretting.

De understreker at både Matmerk, Innovasjon Norge, Nærings- og fiskeridepartementet og Landbruks- og matdepartementet er viktige samarbeidspartnere for å lykkes.

I de 13 kategoriene er det ”Årets øl” som har flest påmeldte, tett fulgt av ”Årets ost” og ”Årets sjømat foredlet”. ”Det er gøy å se at store industrielle bryggerier har meldt på noen av sine ølsorter, og konkurrerer med de mindre nisjebryggeriene. Dette blir en spennende konkurranse”, påpeker Skretting.

Den siste uken i august og gjennom hele september blir det delfinaler og juryering landet rundt, i Stavanger, Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo.

Den store matgallaen og jubileumsfinalen blir i Stavanger 12. januar 2018. Billettsalget er allerede i gang. Even Ramsvik skal komponere finalemiddagen av de 39 finaleproduktene.

Kontakt Det Norske Måltid:

 

Kristin Austigard ka@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 19 38 77

Sigve Skretting ssk@ipaxmat.no mobil: (+47) 90 75 10 25

 

Det norske måltid er på www.detnorskemaltid.no

Facebook.com/detnorskemaaltid

Twitter: @DNMaltid   Instagram: @detnorskemaltid  #dnmaltid17

 

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Målet er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon. Det Norske Måltid eies og drives av iPax Mat AS.