Tilbake

Søndag 25. september kan du ta med familien og oppleve mat-mangfoldet på Ullandhaug. Her er mulighet for smaksopplevelser, ny kunnskap om mat, natur og miljø, og flotte natur- og friluftsopplevelser. Seks steder på Ullandhaug åpner dørene eller hagene sine for besøkende; Jernaldergarden, Ullandhaug Økologiske Gård, Ullandhaugtårnet med Sørmarkas Venner som vertskap, Stavanger Botaniske Hage, Norsk hotellhøgskole og Måltidets Hus.

I år er temaet Grenser. I Måltidets Hus har vi satt sammen et program som utforsker grenser i matverdenen:
Når synes du et produkt er søtt nok eller for søtt? Hvordan påvirker salt og sukker holdbarhet i mat? Hvor mye protein, salt og sukker skal eller kan du spise i løpet av en dag? Hvordan ser et protein ut? Hvor lite er det og hvordan lages det?Når og hvordan kan du tidligst delta i matlaging? Hva kan du tenke deg å spise i fremtiden?

Forskning handler mye om stille spørsmål og søke svar. Vi har laget en løype som er satt sammen av små og store, morsomme, viktige og hemmelige eksperimenter fra mat og måltidsforskning.

Ta med familien, legg søndagsturen til Måltidets Hus og møt forskere og produktutviklere fra NCE Culinology, NOFIMA, CORE/UiS, Validé Mat og Naturinkubator og TINE FoU. Velkommen til en rundtur på huset, med innlagt quiz, der både hukommelse, smaks- og luktesans må tas i bruk! Her er det godt med parkeringsplasser så start eller avslutt matløypa hos oss i Måltidets Hus.

Matløypa er åpen fra klokken 12.00 – 16.00.

ekstrahering-2