Tilbake
Norske Kokkers Landsforenings høyeste utmerkelse, André Enghs gullnål, ble tildelt Brith Bakken på Landsmøtebanketten i Trondheim.

Denne prisen deles ut til minne om Norges store kokkekunstner og gastrosof, André Engh. Ecuyer Transchant, André Enghs gullnål kan kun tildeles en kandidat i året – gullnålen er Norske Kokkers Landsforenings høyeste utmerkelse. Gullnålen kan tildeles personer fra inn- og utland, som gjennom sitt virke har arbeidet for kokkefagets fremme.

Dette sier juryen om årets tildeling:
For mange av oss som er glade i viltmat er Brith Bakken et kjent navn. Hun har jobbet som kjøkkensjef, til sjøs, drevet egen restaurant og fikk allerede i 1991 utmerkelse som årets viltkokk, med en rett basert på beverkjøtt. På slutten av 80-tallet felte hun sin første bjørn i Canada og siden har hun felt 5 til og jobbet som kokk for bjørnejegere i 17 sesonger. Hun arrangerte verdens første bjørnejakt eksklusivt for damer og har en lang rekke med utmerkelser og priser bak seg. Brith har med andre ord et langt liv med jakt og kokkekunst. Hun har fått oppleve utrolig mye og har en fantastisk måte å formidle disse historiene på.

I 2013 ble hun Årets Kjøkkensjef, hun har lang fartstid i NKL og i flere lokale foreninger. Hun har i mange år vært veldig delaktig i foreningens aktiviteter i både inn og utland. En formidabel støttespiller til ungdommer i konkurranser. Hun er i dag Styreleder i NKL Nord Trøndelag og vår alles MOR.