Tilbake

NORGES KOKKEMESTERES LANDSFORENIGS PRIS ÅRETS KJØKKENSJEF 2017, BLE PÅ LANDSMØTET NYLIG TILDELT GUNNAR JENSEN, KM TROMS – KJØKKENSJEF PÅ MATHALLEN I TROMSØ

Årets Kjøkkensjef er en pris som gis av Norges Kokkemesteres Landsforening etter innsendte forslag  fra Norges Kokkeesteres Landsforenings 22 laug og består av pokal, «Årets Kjøkkensjef» nål, samt et stipend pålydende kr 30 000. Stipendet skal benyttes til praktiske matfaglige studier. Juryen har bestått av fire jurymedlemmer med President som leder, en representant for reiseliv, en representant for pressen og en representant fra et lokalt laug

Først litt om Norges Kokkemesteres Landsforenings kriterier:

  1. Fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap i inn- og utland.
  2. Et kjøkken, som ved sin ambisiøse, dyktige kjøkkensjef, er kjent for jevn, høy faglig standard og hvor det går tydelig frem at kjøkkensjefen er den drivende faglige kraft bak et stabilt, skapende og karakterfast kjøkken.
  3. Aktiv bruk av norske oppskrifter med det mål å gjøre Det norske kjøkken kjent.
  4. Modernisering av det opprinnelige norske kjøkken med norske råvarer som basis, tilpasset tidenes krav, spesielt ernæringsmessig og økonomisk

Så til personen:

Årets kjøkkensjef har gjennom flere år utmerket seg positivt innenfor bruk av lokale råvarer, og er svært nytenkende på dette feltet.

Årets kjøkkensjef gir stort handlingsrom til sine kokker og lærlinger, alle er inkludert i menyplanlegging og gjennomføring, og vedkommende lar de få delta både i konkurranser, hospitering og annen kursvirksomhet.

Vedkommende har sitt eget TV-program på Matkanalen og deler sin kunnskap, både der og på sine matfaglige reiser, til alle som måtte være interessert.

Dette er ikke første prisen vedkommende får: i 2012 var HAN med på Beste Matlag under det Norske Måltid og i 2015 fikk han Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris.

I 2017 tok han like godt med seg en av sine kokkelærlinger til Global Young Chef Gourmet Challenge i Hong Kong hvor det ble sølv til lærlingen.

Han er eier og kjøkkensjef ved Mathallen Restaurant i Tromsø. Han er med i styret til SMAK Nordnorsk Matfestival, og er styreleder i Opplæringskontoret for hotell, restaurant og reiseliv i Troms.

For å oppsummere, vil jeg sitere Arne Brimi: «Gunnar er irriterende god!»

NORGES KOKKEMESTERES LANDSFORENING GRATULERER ÅRETS KJØKKENSJEF GUNNAR JENSEN!!!