Tilbake
  1. Frode Selvaag er en person som legger ned masse tid med tanke på kvalitet og råvarer. Han er utrolig opptatt av faget. Lokale råvarer, kortreist, ja det skal det være, og det å fremme faget og bransjen overfor unge flotte mennesker er og blir en glede. Spør vi ham om å må bli med på noe, så er svarte alltid JA.

Frode Selvaag er en ung, men likevel erfaren kokk fra Sandeid. Han vokste opp med og i grytene til både mor, mormor og farmor. Han ble tidlig i livet interessert i båt og fiske, med utrolig mange turer med farfar og morfar og han finner fremdeles roen på sjøen

Frode flyttet til Haugesund som 15 åring for å ta kokkeutdanning på Karmsund vgs. Etter skolen tok han fatt på 2 års læretid hos Arne Brimi ved Fossheim Turisthotell i Lom ( 1999-2001) Videre:

Ansvarlig for daglig drift (Commis) av kjøkkenet på Gastronomisk institutt i Stavanger ( 2002- 2004)

Kokk ved den Norske ambassaden i Washington DC, USA hos Knut Vollebæk ( 2003-2004)

Studieturer til Italia, Bergamo og Sorrento, som har gitt reisefeber og masse faglig inspirasjon.

Soussjef på Craigs Kjøkken i Stavanger

Kjøkkensjef på Spa Hotell Velvære (2006-2010)

Driver nå Ryfylkekokken AS og er offisiell Sterling Chef for Sterling White Halibut, Hjelmeland.

Ellers har Frode nok av prosjektere han deltar i Norsk Smak skule og « Ekte og enkelt» er to av mange.

Norsk smakskule er et fantastikk kurs som ble til etter at Arne Brimi fikk næringsprisen fra Nord – Gudbrandsdal Regionråd i 2007.

Her er der kursing av barn og barnehage ansette, kurset går ut på renne smaker. Her dekkes helle å lande, for å bli med må det sendes inn søknad. Faglig påfyll for de ansatte og utrolig smaksopplevelse for barn og voksne.

«Ekte og enkelt» er et prosjekt som jobbet sammen med tilrettelagte bedrifter, her går det på mestring innen for kokke faget. Alle skal og kan ikke mester alt, men å lære de enkle gode trikkes blir arbeidsgleden stor.

Frode er også «fast« læremester for Lærlingkompaniet Rogaland, han holder flere kurs i året for kokke lærlinger.

Han sitter også som sensor i prøvenemda for kokk i Rogaland, han er nå inne i sin 2 periode.

Bilde  krediteres Elin Engelsvoll