Tilbake

Årets lærebedrift i kokkefaget 2023, ble tidligere i denne måneden tildelt St. Olavs hospital i Trondheim. Kjøkkensjef Gunnar Kvamme og hans team hadde forleden besøk av NKLs president Kyrre Dybdal og NKL Trondheims styreleder Bjørn Erik Vangen.

Foto: Sven Erik Knoff

Her er juryens begrunnelse for tildelingen av prisen;

 

Bedriften har ingen målsetting om å ha flest mulig lærlinger, men er levende opptatt av å gi lærlingene god opplæring og oppfølging gjennom hele læretiden.

Bedriften har et bredt spekter av produkter og tjenester, alt produsert, servert og levert med respekt og kjærlighet. De kan derfor tilby sine lærlinger stor variasjon og mange utviklingsmuligheter innen faget. Målsettingen er å motivere og inspirere lærlingene til å fortsette i faget, og gjerne i bedriften.

Å tilberede maten selv, fra bunnen av, med lokale eller økologiske råvarer er en selvfølge på dette kjøkkenet, noe kjøkkenet har fått mye oppmerksomhet for. I dag handler de for eksempel store mengder ukurante grønnsaker fra lokale bønder for å ta vare på ressursene og av respekt for bonden, bærekraft har i mange år kjennetegnet både kjøkkenet og kjøkkensjefen.

Matglede, matkunnskap og stolthet for ernæringskokkfaget blir formidlet til lærlingene av omtrent 100 ansatte ved bedriftens mange enheter. Dette får pasienter, besøkende, studenter og ansatte gleden av, faktisk hele 5200 måltider skapes på bedriftens kjøkken, hver dag! Mat og drikke er for mange dagens høydepunkt, kjøkkenet og lærlingene bidrar således sterkt til helse, velferd og trivsel på St Olavs Hospital.

Vinner av «Årets lærebedrift 2023» er St Olavs Hospital Mat & Café!