Tilbake

Årets Young Chef er fra en av de nordligste foreningene i Norske Kokkers Landsforening, og var elev ved Ishavsbyen vgs i Tromsø. Årets Young Chef var tidlig motivert for å konkurrere i kokkefaget, og på VG2 ble det seier i TINE Matcup.

Senere startet han sin læretid på på Mathallen i tromsø, hos tidligere kaptein på De Norske Kokkelandslagene Gunnar Jensen. Årets Young Chef 2021 er også vinner av det som i dag er ASKO Servering Norgescup, den konkurransen vant han sammen med tidligere Young Chef ambassadør Camilla Rolland. Samme året vant de bronse i Nordisk mesterskap for kokkelærlinger i København.

Årets Young Chef har siden 2018 vært utøver på De Norske Kokkelandslagene, og sammen med sin læremester Gunnar Jensen, vant de sølv sammenlagt i KOKKE-OL 2020.

Jon Erlend stiller opp ved rekrutteringsarbeid, når han har anledning, blant annet på SMAK-festivalen, hvor han tok meget godt imot kokkelever fra Alta og Narvik. Årets Young Chef har også vært med å lage en rekrutterings film, i tillegg til å lage mat og fortelle hva som motiverer han for å best mulig.

Idag er Årets Young Chef assisterende kjøkkensjef på Stock i Oslo og visekaptein på De Norske Kokkelandslagene junior. Slike kjekke, unge faglærte kokker trenger Norge – for å vise vei for mange andre unge fag utøvere.

Norske Kokkers landsforening gratulerer JON ERLEND MATRE som ÅRETS YOUNG CHEF 2021!