Tilbake

ASKO Servering Norgescup, skaper viktig oppmerksomhet på kokk- og servitørfaget og bidrar til et tydelig fokus på rekruttering til kokk- og servitørfaget.


Norske kokkers landsforening har i mange ti-år utviklet unge kokketalenter, mange av disse har startet sin karriere i Norgescup, nå ASKO Serverings Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Flere har blitt landslagsdeltagere vinnere i de store og mest prestisjefylte kokkekonkurransene i verden. Den formidable innsatsen har hatt, og har fortsatt, enorm betydning for rekruttering til kokkefaget.

Norske Kokkers Landsforening (NKL) har gjennom flere tiår jobbet aktivt og vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget.

ASKO Servering Norgescup 2022 for kokk- og servitørlærlinger er godt planlagt, og skal bli den beste versjonen av finale-helgen «ever». Arrangørene ønsker 21 kokke lag og 10 servitørlag fra hele Norge velkommen til Jåttå vgs i Stavanger.

ASKO Servering Norges Cup involverte kokke lag har vært igjennom en lokal kvalifiseringskonkurranse, og representerer NKLs 23 foreninger i konkurransen. ASKO Servering Norgescup semifinaler arrangeres i to puljer fredag 29.april og de 6 beste lagene konkurrerer i finalen lørdag 30.4.

Matvett, NKL og ASKO Servering lanserer «KuttMatsvinn-pris» for kokkelagene i ASKO Servering Norgescup 2022.

Hvem av kokke-lagene har minst mulig unngåelig matavfall?

  • Alle kokkelagene må skille tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen
  • Matvarer som kan brukes igjen, må merkes tydelig og legges i lagets kjøleskap, sjekkes ved utvask av kjøkkenet
  • Alt matavfall skal kastes i tildelte bøtter med BIO-POSER
  • Matavfallet vil bli veiet ved konkurransens slutt i semifinalen og i finalen 

Hvem vinner «KuttMatsvinn-prisen 2022»

  • Prisen som deles ut under ASKO Servering Norgescup, tildeles det finalelaget som gjennom semifinalen og finalen klarer å utnytte råvarene på beste måte og som har minst mengde unngåelig matavfall.

 

Vi ønsker at alle lærlinger, elever, NKL foreninger, NKLs partnere og øvrige involverte skal vite at denne avgjørelsen er et viktig bidrag til samfunnets dugnad for å redusere smitten, redusere mobilitet og mindre sosial nærkontakt. Alle involverte skulle gjerne gitt de unge fagutøverne en stor opplevelse, i en vanskelig tid og håper vi kan gjennomføre finale-helgen i april.

Alle involverte ser frem til konkurransene i april, og lover at finale-helgen 2022 skal bli «BEST EVER» – se konkurransen her

https://kprod.aventia.no/live/34