Tilbake

Vinnerne av ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2024 ble kokkelaget fra NKL Rogaland 2 – Spiseriet og servitørlaget fra Oslo 2 – Brasserie France

 

Kokkelaget bestod av Selima Marzabekovna og Hanna Korvald fra Spiseriet / Stavanger konserthus og lagleder Håvard Josdal Østebø.

På andreplass kokk kom NKL Trondheim 1 fra Le Bistro, med Håkon Lie Knotten, Thorvald Nørsett og lagleder Sander Øen Omberg.

På 3 plass kokk, NKL Oslo 1 med Oscar Sveen fra Stock, Lea Friis-Henriksen fra Vaaghals og lagleder Håvard Onsøyen.

f.v. Vinnerne fra Spiseriet og Brasserie France

Det vinnende servitørlaget fra Brasserie France, Oslo, bestod av Anna Mikalo Nishimura, Sara Nordengen og lagleder Maria Hetager Suarez.

På andreplass servitør kom Oslo fra Nedre Foss og Oslo Militære Samfund, Bellamy Everest Smaadal, Olav Mamen og lagleder Mathias Toresen.

På tredjeplass, Trondheim 1 To Rom og Kjøkken Fredrikke Koxvig Mathisen, Charlotte Sæther Lerstad og lagleder Sara Larson.

 

– Vi har akkurat vunnet konkurransen ASKO Servering Norgescup for kokkelærlinger, og kan jo ikke si noe annet enn at dette er vanvittig bra. Lærlingene har jobbet målbesvisst med oppgavene, forberedt seg godt, trent mye og vi er super glade for å vinne ASKO Servering Norgescup. Jeg som lagleder er veldig stolt av lærlingene,  ha de beste kokkelærlingene i Norge er helt rått, sier lagleder Håvard Josdal Østebø.

 

I finalen lørdag lagde kokkene en 3-retters meny
Forrett med hovedvekt på egg og grønnsaker: Disse 3 råvarene må brukes – Hodekål, Egg, TINE Kremgo Naturell, i tillegg kommer det et utvalg av mystery grønnsaker,

Hovedrett med disse 3 råvarene må brukes: Sterling kveite, 4-5 kg, Purreløk, TINE Crème Fraîche. I tillegg kommer det et utvalg av mystery grønnsaker,

Kveiten skal tilberedes med ben; enten i større stykker eller skiver. Fisken skal transjeres av servitørene ved gjestens bord. Her er samarbeid og god kommunikasjon viktig.

Dessert skal være vegansk, Hovedelementet på desserten skal inneholde Amatika 46% vegansk sjokolade. 1 element på desserten skal være varmt. 1 element på desserten skal være kald/fryst. Desserten skal være 100% vegansk

– Deltagerene i ASKO Servering Norgescup har hatt en fantastisk god energi, de har vært nysgjerrige og vist et flott samhold. Lærlingene kommuniserer godt, i tillegg til at de holder et veldig, veldig høyt faglig nivå. Denne konkurransen er utrolig vikktigfor hele bransjen, sier hoveddommer for kokk Sebastian Myhre.

– Også servitørene har imponert med sitt høye faglige nivå, gode lagånd, sterke samhold og det ser ut som lærlingene har kost seg i konkurransen, sier hoveddommer servitør Marius Tjelta.

 

Oppgave finale servitør ASKO Servering er en stor og krevende oppgave – Mat og vin i kombinasjon, bar, råvarekunnskap, service av 3-retters meny sammen med et kokkelag, transjering, aperitiff og viner til menyen.

 

Norske Kokkers Landsforening gratulerer alle vinnere og deltagere!

 

Finalehelgen i ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger ble arrangert i Stavanger på JÅTTÅ vgs i helgen, 15-18.februar. I de lokale kvalifiseringskonkurransene til ASKO Servering Norges Cup, deltok 87 kokkelag fra 16 av NKLs foreninger.

 

NKL Rogaland leverte en fantastisk konkurranse!
ASKO Servering Norgescup 2024 for kokk- og servitørlærlinger er godt planlagt, og ønsker alltid å bli den beste versjonen av finalehelgen «ever». Det har deltatt 21 kokkelag og 10 servitørlag fra hele Norge i semifinalene på Jåttå vgs i Stavanger, og styreleder i NKL Rogaland Anita Løyning er utrolig stolt og synes det er veldig kjekt å jobbe for lærlingene og bransjens fremtid.

 

Norgescup har vært arrangert siden 1987
I finalehelgen konkurrerte 42 kokkelærlinger og 20 servitørlærlinger om 6 finaleplasser i Norges største, viktigste og tøffeste konkurranse for kokk- og servitørlærlinger. ASKO Servering Norgescup i Stavanger samler hele mat- og måltidsbransjen. Konkurransen skaper masse positiv oppmerksomhet på kokk- og servitøryrket. Lærlingenes nysgjerrighet for konkurranser, engasjement for kokkeyrket og deres entusiasme er et raust bidrag til viktig verdiskaping for en hardt presset bransje.

Konkurransen er bransjens største utstillingsvindu for deltagere som skal videre i sin kokkekarriere. I de lokale kvalifiseringskonkurransene til ASKO Servering Norges Cup, deltok 87 kokkelag fra 16 av NKLs foreninger.

 

KuttMatsvinn-prisen
Matvett, Norske Kokkers Landsforening og ASKO Servering delte ut «KuttMatsvinn-prisen» til laget fra NKL Trondheim 1 Le Bistro, det laget som hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere sitt matsvinn.

  • Kokkelaget skilte tydelig mellom matsvinn og matavfall i konkurransen
  • Matvarer som kan brukes igjen, ble merket tydelig og oppbevart på forskriftsmessig vis

 

FOTO: Sjo og Floyd