Tilbake

Baker og Konditorbransjens Landsforening – BKLF har latt seg inspirere av NKLs KokkeCampus, og inviterer baker- og konditorelever på VG 2 til Baker & Konditor Campus. Det skjer på Sørumsand videregående skole 23. – 28. juni. Påmeldingsfristen er 17.5.

 

Foto: t.v. Rektor for NKLs Kokkecampus, NKL-President Kyrre Dybdal og rektor for BKLFs Baker & Konditor Campus, bakermester Einar Martin Kålen, begge adjunkter ved Ole Vig VGS,  leder hver sin Campus for elever som nettopp har fullført VG1.

 

For første gang får også baker- og konditorelever denne unike muligheten til å møtes til en motiverende sommerskole, og knytte bånd med andre elever, etablerte bakere og konditorer, Baker- og Konditorlandslaget og Svenneklubbens nettverk av instruktører og partnere. Det nyopprettede tilbudet Baker & Konditor Campus skal inspirere fremtidens faglærte bakere og konditorer. Innholdet i undervisningen er hentet fra læreplanene for vg3 baker og vg3 konditor. Deltagerne på campus skal oppleve mestring og få en kick-start på vg2 baker og konditor.

Campus avsluttes med en Masterclass, ledet av utøvere fra Baker- og Konditorlandslaget og andre profiler i bransjen. Her skal deltagerne, sammen med aktører fra Baker- og Konditor Landslaget, løse en lag-oppgave. Oppgaven går ut på å produsere diverse baker- og konditorvarer til en utstilling som blir vurdert av ulike representanter fra bransjen. På slutten av Campus vil Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) dele ut prisen «Årets talent». Prisen tildeles den eleven som utmerker seg gjennom sin søknad, sin presentasjon av seg selv på film, sitt engasjement under hele Baker- & konditorcampus, sine holdninger, den avsluttende Masterclass og sine holdninger til de andre deltagerne.

Relasjonsbygging til kokkeelevene
Deltagerne bor på Thon Hotell Storo. Der vil de møte deltagerne på NKLs Kokkecampus som bor på samme sted. Det vil bli arrangert felles måltider og aktiviteter for alle elevene samlet.
Er du kokkeelev, kan du søke på NKLs KokkeCampus innen 17.5.

Arrangører
BKLF
Baker- og Konditorlandslaget
Norges Konditor- og Bakersvenner (NKB)
Samarbeidspartnere

Ansvarlige
Adjunkt og bakermester Einar Martin Kålen, rektor på Campus 2024
Daglig leder i BKLF og bakermester Gunnar Bakke
Diplombaker og TV kjendis André Løvaas
Konditormester og medeier i Condelica, Morten Dalevold Carlson

 

Deltagelse på Baker & Konditor Campus 2024 har en egenandel på kr. 2750. Resten dekkes av BKLF og våre partnere. Egenandelen må betales på forhånd.

Kursavgiften inkluderer:

  • Overnatting i dobbeltrom på Thon Hotell Storo
  • Alle måltider
  • Transport til og fra campus
  • Profilert kokkejakke med navn og logo, forkle med logo og caps med logo
  • Råvarer og undervisningsmateriell

Reise til og fra Oslo er ikke inkludert og må betales av hver enkelt deltager.

Søknadsskjema finner du her
Søknadsfristen er 17.5.

 

Informasjon om Baker & Konditor Campus er hentet fra BKLFs nettsider:
https://www.bakerkonditor.no/artikler/2023/bli-med-pa-baker–og-konditorcampus-2024/

Spørsmål om Baker & Konditor Campus rettes til Gunnar Bakke, daglig leder i BKLF.