Tilbake

Søk utdanning innen restaurant- og matfag og BLI KOKK NÅ!

Norske Kokkers Landsforening(NKL) er opptatt av målrettet rekruttering, som skal motivere og inspirere barn og ungdom til å velge riktig utdanning.

Husk søknadsfristen for å søke videregående utdanning er 1.mars

Tekst: NKL/daglig leder Espen Wasenius – Foto: Jon-Are Bereg-Jacobsen

NKL synliggjør kokkefaget gjennom aktiviteter med særlig vekt på gjennomføring i praksis. Fysiske aktiviteter skaper oppmerksomhet, matglede, engasjement, samt at det motiverer og inspirerer flere barn og ungdom i alderen 10-16 år til å bli kokk.Norske Kokkers Landsforening har tro på en direkte fysisk involvering og gode praktiske aktiviteter. For å oppnå kontakt med målgruppen er vi alltid avhengige av den kraft og ressurs ildsjelene  legger i godt organisert arbeid.

En utdannelse innen Restaurant- og matfag strekker seg lengre enn bare matlaging og god service. Du lærer om ledelse, samarbeid og praktisk problemløsning. Man får testet både kreativitet,presisjon og stressmestring. Ikke bare er det mange muligheter i bransjen selv, men også et godt utgangspunkt om du velger en annen karrierevei senere.

Velg YSK – Yrkes – og studiekompetanse

Her får du fagbrev, samtidig som du får studiekompetanse og senere har du frihet til å velge om du vil fortsette utdanningen på høgskole og universitet. Det er utrolig mange spennende muligheter når du har fagbrev og studiekompetanse når du er ferdig med læretiden etter fire år. For mer informasjon https://utdanning.no/tema/yrkes-_og_studiekompetanse_samtidig

Kokkekonkurranser skaper enorm oppmerksomhet på kokkefaget

NKL har gjennom flere tiår jobbet aktivt og vært svært opptatt av rekruttering til kokkefaget. Blant flere gode tiltak har kokkekonkurranser alltid vært et viktig verktøy for å skape oppmerksomhet rundt kokkefaget. Kokkekonkurranser markedsføre kokkefaget, Det Norske Kjøkken, norske råvarer og viser en ektefølt stolthet. Kokker  som deltar i konkurranser skaper med sin kreativitet og presisjon nye trender, bidrar til innovasjon og  nye standarder som utvikler kokkefaget til enhver tid. I dag er det kokkkonkurranser på alle nivåer. TINE MatCup for VG2 elever, ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitølærlinger, NM i KOKKEKUNST, NM Community Catering og internasjonale konkurranser individuelt og for DE Norske Kokkelandslagene.

Kokkens hverdag

For mange norske kokker dreier hverdagen seg om servering av dagens måltider på et hotell, en restaurant, en café, i personal restauranten, i kantina, på en institusjon eller en catering. Kokkene skaper en god opplevelse av måltidet, og  sprer matglede – et godt måltid er ofte dagens høydepunkt!

Smak deg frem

er et initiativ for å vise de spennende mulighetene med Restaurant- og matfag. Med Smak deg frem ønsker initiativtagerne å inspirere flere til å se de spennende mulighetene og utfordringene du får med en utdannelse innen Restaurant- og matfag. Bak initiativet står:

  • Norske Kokkers Landsforening  NKL)
  • Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF)
  • Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag (FORM)
  • NHO Reiseliv
  • NHO Service og Handel, Sjømat Norge
  • NHO Mat og Drikke
  • Hovedorganisasjonen Virke
  • Fellesforbundet
  • Norsk nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN)

Vi ønsker oss nye dyktige medarbeidere og kolleger – følg kampanjen her – https://www.smakdegfrem.no/

FORM – Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag

  • 33 opplæringskontor, 1000 medlemsbedrifter og mer enn 2000 lærlinger innenfor alle fagområdene til restaurant- og matfag

Opplæringskontorene følger deg opp fra skole til fagbrev, legger en plan for opplæringen, tilbyr kurs gjennom hele læretiden, veileder lærling og bedrift

Du finner informasjon om FORM og alle fagene innenfor restaurant- og matfag her –   https://restaurantogmatfag.no/

Utdanning.no

er den nasjonale nettportalen for informasjon om utdanning og yrkesyrdanning, med oversikt over det norske utdannings tilbudet – https://utdanning.no/