Tilbake

Etter en intens kokkekonkurranse i den 35.utgaven av Norgescup, vant kokkelærlingene fra NKL Trondheim, Britannia Hotel og servitørlærlingene fra Britannia Hotel ASKO Servering Norgescup 2022.Begge lagene tok hjem seieren i den viktigste og mest prestisjefulle konkurransen for kokk- og servitørlærlinger i mat- og måltidsbransjen.

Leder av NKLs faglige utvalg og en av Norges 3 A-sertifiserte dommere Kjetil Gundersen, fra NKL Vestfold – fremhever det skyhøye nivået i årets konkurranse.

– Jeg er mektig imponert over nivået alle disse unge talentene har vist under i denne konkurransen. Vi fikk servert menyer basert på gode norske råvarer, med kreativitet og kvalitet til fingerspissene, sier Kjetil Gundersen

Lagene som kom på andreplass var:

  • Kokk: NKL Oslo, Stadtholdergaarden
  • Servitør: Oslo, Stadtholdergaarden

Lagene som kom på tredjeplass var:

  • Kokk: NKL Oslo, Restaurant Vaaghals
  • Servitør: Renaa Restauranter, Stavanger

Hoveddommer for servitør, leder av Servitørlauget KKHR Mathias Toresen, fra Oslo Militære Samfund i Oslo, er enig i det hoveddommer kokk sier, men legger til at har vært fantastisk gøy å være sammen med fremtidens stjerner i servitørfaget. Det er inspirerende å se deres yrkes stolthet og arbeidsglede. Alle lagene har tatt utfordringene i oppgaven på strak arm, avslutter Mathias Toresen.

Norges viktigste og mest prestisjefylte konkurranse for kokk- og servitørlærlinger

ASKO Servering Norgescup er den største, viktigste og mest prestisjefylte konkurransen for kokk- og servitørlærlinger i Norge. Konkurransen arrangeres av Norske Kokkers landsforening, hvor NKL Rogaland har vært teknisk Arrangør siden 1987.

I 35 år har Norgescup, nå ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, bidratt til å utvikle, motivere og inspirere mange unge kokketalenter til en kokkekarriere generelt og konkurransekokker spesielt. Kokke-Norge tar av seg kokkhatten og takker Norske Kokkers Landsforening Rogaland for dugnaden, innsatsen, kontinuiteten og for evnen til å arrangere Norgescup hvert år!

Kvalifisert gjennom lokale konkurranser

Seks av totalt 71 kokke- lag tok seg til finalen i Stavanger. De har kvalifisert seg gjennom lokale konkurranser i NKLs foreninger, i Stavanger fikk de muligheten til å teste sine ferdigheter mot de beste fra hele landet. I dommerpanelet satt noen av landets fremste kokker og servitører. I tillegg til Kjetil Gundersen som hoveddommer, var blant annet Christer Rødseth, tidligere kaptein på De Norske Kokkelandslagene og Winner Over All i IKA Culinary Olympics 2020, dommer

– Jeg ser lyst på fremtiden format- og måltidsbransjen, jeg synes det er utrolig inspirerende å jobbe med lærlinger, og jeg blir så stolt når jeg ser på hva disse finalistene har prestert, sier Christer Rødseth

Vil rekruttere flere til å ta utdanning innenfor restaurant- og matfagene

Hovedhensikten med ASKO Servering Norgescup er at ASKO Servering ønsker å støtte Norske Kokkers Landsforenings arbeid, med fokus på rekruttering til restaurant- og matfag generelt, og kokk- og servitørfag spesielt. Etter mer en to år med pandemi, opplever bransjen at behovet for dyktige og kompetente fagarbeidere har blitt enda større. ASKO Servering Norgescup bidrar til positiv oppmerksomhet på kokk- og servitørfaget, og det er veldig positivt.

Følgende lag konkurrerer i finalen, hvor et kokke-lag og et servitør-lag samarbeider

  1. Kokk: NKL Troms, Mathallen Tromsø / Servitør: Oslo , Statholdergaarden
  2. Kokk: NKL Oslo 2, Statholdergaarden / Servitør: Trondheim, Britania Hotel
  3. Kokk: NKL Jotunheimen, Vianvang / Servitør: Trondheim 2, To Rom og Kjøkken og Kvilehaugen Gård
  4. Kokk: NKL Oslo 1, Restaurant Vaaghals / Servitør: Østfold, Støtvig Hotel og Restaurant Slippen
  5. Kokk: NKL Trondheim 2, Britannia Hotel 1 / Servitør: MKS Vestfold, Color Line
  6. Kokk: NKL Trondheim 1, Britannia Hotel 2 / Servitør: Stavanger, Renaa Restauranter

«KuttMatsvinn-Prisen ble delt ut for første gang

NKL Oslos lag 2, fra Statholdergaarden vant «KuttMatsvinn-prisen 2022»

Prisen, som i kveld ble delt ut under ASKO Servering Norgescup, til det kokkelaget som gjennom semifinalen og finalen klarte å utnytte råvarene på beste måte og som hadde minst mengde unngåelig matavfall.

Juryens begrunnelse for tildelingen er lagets resultat begge dagene.

Lager tenker bærekraftig matlaging, bruker hele råvaren. Sorterer søppel. Flinke på mengde beregning.