Tilbake

Norske Kokkers Landsforening(NKL) og De Norske Kokkelandslagene er stolte over at manager Gunnar Hvarnes tiltrer denne strategisk viktige rollen, i et selskap som setter fokus på kulinarisk satsing . NKL vil berømme Compass Group, for å sette fokus på den kulinariske utviklingen i et svært viktig segment, samt for at de henter inn det beste av faglige ressurser i Norden for å lykkes med sin satsning, sier fungerende president i NKL Kyrre Dybdal. Norske Kokkers Landsforening ønsker Gunnar Hvarnes og Compass Group Norge AS lykke til med denne spennende satsningen.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen

– Med Gunnar Hvarnes som Culinary Director ønsker vi å nå nye høyder på det vi allerede kan best – å servere mat med lidenskap til alle våre kunder. Gunnar er en av Norges mest meritterte konkurransekokker. Vi beviser med denne ansettelsen at vi mener alvor når vi sier at vi skal ta vår kulinariske satsing til nye høyder, sier Robertson.

Gunnar Hvarnes kommer til Compass Group Norge med lang erfaring som kjøkkensjef, konkurransekokk og coach for det norske kokkelandslaget. Senest i februar 2020 var Hvarnes lagleder og coach for det norske kokkelandslaget som tok OL-gull i kokkekunst. Dette er en bragd norske kokker ikke har klart siden 2008 – da var Hvarnes selv med som kokk og kaptein på laget.

– Jeg gleder meg med stort til å ønske Hvarnes velkommen som vår nye Culinary Director. Hvarnes vil få en nøkkelrolle i vårt arbeid med å etablere Compass Groups posisjon som nummer én når det gjelder måltidsopplevelser. Hvarnes er med sin unike kompetanse og erfaring innen det kulinariske feltet den som er best egnet til å påta seg en slik oppgave. Jeg har stor tillit til hans kunnskap på dette feltet, sier Robbie Robertson.

Strategisk rolle

I rollen som Culinary Director vil Gunnar Hvarnes være en drivende kraft i å fortsette utviklingen av Compass Groups kulinariske team. Han skal blant annet utvikle menyer, konsepter og drive coaching for kokker i Compass Group. Rollen inkluderer også å lede et nettverk av kokker som vil representere selskapet nasjonalt og internasjonalt, i nært samarbeid med resten av Norden, for å styrke Compass Groups posisjon i markedet.

– Compass Group er i en spennende fase etter oppkjøpet av Fazer Food Services og med den kulinariske utviklingen og strategien som nå styrkes. Jeg gleder meg stort til å gå inn i denne rollen, hvor jeg også får bli kjent med dyktige kolleger som er like lidenskapelige for mat som jeg, sier Hvarnes.

Nordisk samarbeid

Ansettelsen av Hvarnes er et viktig ledd i å skape det beste matfaglige miljøet innen bransjen. I Sverige har Compass Group ansatt Krister Dahl som Culinary Director. Dahl har en lang og imponerende karriere som kokk i verdensklasse, og har hatt en nøkkelrolle i det svenske kokkelandslaget de siste 20 årene. Hvarnes og Dahl kjenner hverandre fra tidligere og skal jobbe tett sammen.

– Krister og jeg er gamle konkurrenter, så det er veldig gøy å skulle få jobbe tett med han. Vi er gode venner og kjenner hverandre godt. Vi har mange like tanker om mat og konsepter. Jeg føler det blir litt som å få komme på lag med den du aller helst vil spille med, sier Hvarnes.

Tung matfaglig bakgrunn

Hvarnes trer inn i rollen med tung matfaglig bakgrunn. Hvarnes var kaptein på det norske kokkelandslaget i perioden fra 2004 til 2008. Siden 2019 har han vært coach for kokkelandslaget, hvor han har fungert som mentor og instruktør. Fra 1. januar tok han over som manager for kokkelandslagene, og skal fortsette med dette ved siden av stillingen som Culinary Director. Totalt har Hvarnes vært med i 26 kokkekonkurranser, i tillegg til å utmerke seg faglig både som kjøkkensjef og souschef i noen av Norges beste restauranter.

Compass Group er en verdensledende leverandør av måltidsrelaterte tjenester og andre supporttjenester. Selskapet har virksomhet i mer enn 50 land og rundt 600 000 ansatte på verdensbasis. Compass Group Norge har om lag 2200 ansatte fordelt på i overkant av 480 lokasjoner i hele Norge. Compass Group Norge omsetter for i dag for i overkant av 2 milliarder kroner.