Tilbake

 

NM i kokkekunst gikk av stabelen torsdag og fredag sist uke i Grieghallen i

Bergen, og sent fredag kveld kunne vinneren Kjell Patrik Ørmen Johnsen slippe

jubelen løs, og kalle seg Norges beste kokk 2017.

-Dette har jeg drømt om i 4 år!

– Jeg har drømt om dette i 4 år, sier Norges nye kongepokalvinner! – Og jeg har

jobbet med forberedelsene til NM siden jeg sendte inn konkurransebildet til

uttaksjuryen tidlig på våren i år. Oppkjøringen til selve konkurransen startet for

alvor i begynnelsen av august, og det er bare helt uvirkelig at vi nå står på toppen

av seierspallen, sier Ørmen Johnsen. Sammen med hans commis, eller assistent på norsk, Live Krangnes Edvardsen har han jobbet lange kvelder med forberedelsene til norgesmestersapet.

Høyt nivå

Hoveddommer Haflidi Halldorson er imponert over nivået blant norske kokker. – Dette er helt i toppen av hva man kan forvente, sier Halldorson. Norge har utrolig mange engasjerte kokker, og gjennom alle konkuransene og det flotte teamarbeidet blant kokkene i Norge blir nivået bare høyere og høyere. Jeg gleder meg til å følge Kjell Patrik videre i Nordisk Mesterskap, avslutter hoveddommer Halldorson.

Ikke et «one-man-show»

– Jeg er ikke alene om denne kongepokalen, sier Ørmen Johnsen. Dette hadde jeg ikke klart uten min dyktige commis Live Krangnes Edvardsen. Vi har jobbet som et lag, og hatt ett felles mål. Det har vært nøkkelen til å vinne denne konkurransen. Jeg vil også takke mitt støtteapparat, Jan Erik Hauge, Håkon Solbakk, Kåre Hjartdal, Thomas Borgen, Morten Rath og ikke minst min familie, sier en lykkelig vinner!

Foto: Fredrik Ringe