Tilbake

Merete Lundberg og Paul Steinar Dalaker er NKL sine young Chef representanter i Thessaloniki.
De er på verdenskongressen til WACS for å knytte relasjoner med andre young chefs i verden, få erfaring og ikke minst hente inspirasjon som de kan bruke videre i Norge når de kommer hjem.

Dag 1:

Reisedagen gikk superbra i går,
Avsluttet dagen med middag når vi kom frem til hotellet, vi bor ganske så fint:-)

fly  bilde-hotell  kveldsmat-2 merete

 

Dag 2:
Vi har spist en deilig frokost, nå er vi på MET hotel etter en kort handletur og skal snart hjelpe Frode Selvaag med norsk kveite til 500 personer 🙂 vi gleder oss!

Hotellet hadde gjort klar en mice en placen og planen var at vi skulle hjelpe Frode Selvåg med filitering av Sterling Kveite, men kveita ankom hotellet så sent at vi ikke fikk hjulpet han slik som planlagt. Da brukte vi tiden til å være med det australske laget som skal delta i konkurranse på briefing. Her fortalte Frode og viste stolt frem sterling kveita, hvordan den skulle tilberedes, hvordan den skulle filiteres og hva de ikke burde gjøre med den, rett og slett litt tips og triks. Vi så tydelig at Norsk kveite var stas.

Deretter tok vi taxi med Frode til kongressenteret, der var vi selvfølgelig ute i god tid og følgte med litt da de bygget opp konkurranse kjøkkenene, mye av tiden her i dag gikk rett og slett med til venting, i og med at messen ikke er klar og at WACS ikke er kommet skikkelig i gang. Vi gikk for å registrere oss og deretter en tur ut for å se i nærområdet
Da vi kom tilbake var de midt under dommermøtet, og da det var slutt snakket vi noen få ord med Thomas Borgan og commies’en hans som skal konkurrere nå den 25.

Klokken 17:00 samlet alle young chefs i Nestle’s chill room, der fikk vi utdelt en bag, med reklame fra utstillere, oppdatert program for veka og kokkejakke, litt trøbbel med jakkestørrelsen til Merethe. Vi minglet også med de andre young chefs og fikk god kontakt med de fra Canada og Australia.
Etter møtet var slutt tok vi felles buss tilbake til MET hotel hvor det var deilig type tapas mat, med kjempegode både varme og kalde retter. Etterfulgt av mer mingling med young chefs og andre deltakere fra WACS. Kort oppsummert en kjempe kjekk dag!

 

buffet2  frode  mote

sterling   buffet   gogjengen

 

Dag 3

Kanonbra dag med parade og vandring igjennom messeområdet.
Vi dro over til ett lokalt matmarked hvor vi fikk gå fritt rundt. Fikk smake på mye interessant mat, som for min del aldri har sett/ smakt.
Etterpå dro vi over til en av Wacs skolene, hvor vi fikk en demonstrasjon på 5 lokale retter. Etterpå kom det 2 fra Dick knifes som hadde med seg kniv til alle Young Chefs.
Dro deretter til The White Tower der paraden startet fra. Traff på resten av Norges delegasjon, som vi gikk ilag med. Paraden stoppet nede i ett havneområdet hvor det var dekket opp til middag.
Liveband og fri bar førte til mye liv og røre ute på danseområdet.  Hvor det ble en liten innføring i gresk dans. Ble senere på kvelden sittende å prate med Young Chef fra Sverige og Danmark. Før man tok kvelden, status rapport er litt lite søvn, mange nye inntrykk, mange kjekke young chefs og mange nye venner! Vi storkoser oss, takk for muligheten

klar-for-parade  lag-bilde

krydder  paul-steinar  vare-to

 

Dag 4

God morgen fra Hellas
Ble en lang og ikke minst super dag i går.
Startet dagen med å heie på Thomas, før vi dro over til selve kongressen.
Flotte foredrag som virkelig ga inspirasjon og tankevekker. Alt fra ny måte å koke på ved bruk av bare pulver og vann/olje. Til te industrien og sosiale medier.
Ble litt tettere samtaler med noen av foredragsholderne inne i chill room,  hvor vi også kunne stille spørsmål.
Etterpå dro vi med buss ut til olympia området hvor vi besøkte 2 fabrikker en for den sorte grisen og en for kiwi og druer.
Til slutt endte kvelden på ett av hotellene i området hvor vi fikk servert en 4 retters meny hvor de lokale råvarene ble brukt.

Mvh
Merethe og Paul Steinar

foredrag  electrolux  med-hetter 2348_1474799977701

 

Dag 5

Da kommer dagens bilder … Har vært tett program i hele dag, har ikke hatt fri annet en lunch…
Dagen startet med at vi har deltatt på kongress, snakket med George om hvordan det er å være kokk, stilt spørsmål om hva han gjør på og hans matfilosofi samt at han selvfølgelig også sa mye av dette til oss først. Etter dette var vi med og serverte rettene som globalchef deltakere lagde, noe som var en opplevelse i seg selv! Nivået er høyt, maten ser god ut, stemningen er på topp, og du føler du bidrar med noe.
Etter at vi hadde servert alle fire rettene til 10 lag spiste vi en velfortjent lunch, før vi var med på kjøtt skjærings demo av en halv okse!
Etter dette var det busstur til en olivenolje fabrikk, på oliven olje fabrikken var det veldig mye støy, så vi hørte lite til ingen ting av hva han sa. Men vi så maskinene og selve produksjonen, noe som var spennende i seg selv. Vi fikk også selvfølgelig smake olivenoljen.
Vi besøkte også en gård som har 150 000m^2 med druebusker for å produsere tynne, fine, runde drue blader. Av druebusken lager de 11 ulike produkter, men ikke vin. De produserer 1,5 tonn druer per dekar, noe som er veldig lite vanligvis produseres 45 tonn pr dekar, så vidt jeg forsto. Men de lager noen stuffede drueblader, eddik, sprit, og mye mer, syltede drue topper, de selger ferske druer, lager syltetøy, juice og mer.
Etter disse besøkene kjørte vi til en fantastisk plass, skikkelig turist paradis hvor vi spiste middag. Her har jeg aldri vert så mett noen sinne. Det begynte med 4 forskjellige små retter + 3 typer oliven, 3 typer smakssatt olivenolje og brød, når dette var servert fikk vi blåskjell, kongereker, blekksprut, småfisk før vi fikk en hel fisk til middag! Alt var kjempe godt, men det var jo som vi spiste en sjømat tapas, for så å spise en fyllverdig hovedrett etterpå:-)
Vi fikk jo selvfølgelig også desserter til. Her var det 3 typer kake og sweet olivs, noe som virket til å være oliven marinert i smaksatt sukkerlake, sikkert spennende for de som elsker oliven, men det ble litt i meste laget for min del»

bilde-1  bilde-2  bilde-3

Siste dag 

Dette har vært en fantastisk opplevelse, vi har fått mange nye venner, hentet mye inspirasjon som vi vil ta med oss hjem til vårt young chef arbeid i Norge , takk for oss

selskapslokale  siste-dag-2  siste-dag