Tilbake

– Det er ingen bedre ambassadører for norsk mat enn nettopp De Norske Kokkelandslagene, sa Martina Østerhus fra den norske ambassaden i Nederland og Luxembourg under sitt besøk på Culinary World Cup 2022 i Luxembourg
Østerhus er nestleder ved den norske ambassaden og tok turen helt fra Haag for å besøke de norske kokkene som kjemper i Culinary World Cup 2022. Østerhus opplever at De Norske Kokkelandslagene er viktig for Norge sitt omdømme internasjonalt.
– De er spydspissen og bildet av vårt ønske om å fremstå med fokus på bærekraft, høy kvalitet og unike råvarer, sa en strålende fornøyd Østerhus som var en av de heldige som fikk servert maten som det norske Community Catering-laget serverte.
Og at dette er toppidrett er hun ikke i tvil om.
– I Luxembourg er kokke-VM som langrenn, hopp og kombinert sammenlagt – så opptatt er de av dette, og her er Norge i verdenstoppen. Det er til inspirasjon for veldig mange og det er ikke minst veldig gøy å se og oppleve det gode renommeet Norge har internasjonalt.
Østerhus fikk både se og smake den norske maten da Community Catering var i aksjon og lot seg fascinere av det store fokuset kantine- og institusjonsmat får i konkurransen.
– Jeg synes en egen konkurranse på Community Catering er veldig spennende. Dette er mat som når mange. Maten fra kantiner på sykehus og andre institusjoner er ofte høydepunktet i løpet av en dag for veldig mange mennesker. At det settes et så stort fokus på dette i VM synes jeg er veldig flott og det er imponerende at Norge har et godt lag på dette feltet. Vi har mye å være stolt av og viktig å få frem det gode omdømmet til norske kokker også innenfor Community Catering, sa en strålende fornøyd Østerhus.