De Norske Kokkelandslagene har i mer enn 25.000 timer forberedt seg til IKA Culinary Olympics 2-7. februar 2024. Nå begynner de å bli klare!
Alle utøverne er stolte og ydmyke over å få representere Norge og Norske Kokkers Landsforening i verdens eldste, største og mest mangfoldige kokkekonkurransen i verden.
Norge er blant veldig få nasjoner, og eneste nordiske land som stiller med landslag i alle konkurransekategorier. Konkurransens fokus er denne gangen flyttet fra støpt og formgitt mat til mer håndverksmessig utførelse av kokkeyrket.
Norge har valgt en overordnet tematikk, bygget på disse tre ordene: Handcraft, Art and Passion. Vi legger ved et sitat fra manager Gunnar Hvarnes:
«Let’s pay homage to the rustique and to the enduring magic of a cuisine that brings us back to our roots that can be found in the rustique elegance of handcraft, art and passion.»
NKL oppfordrer alle lokalaviser til å ta kontakt med presse@nkl.no for å få portrettbilder og informasjon om kokker fra deres region. Her finner dere oversikt over alle utøverne på De Norske Kokkelandslagene, hvor de er fra og hvor de jobber i dag: https://nkl.no/landslagene/