Tilbake

 

 

Navnene ble offentliggjort 8. juni kl 10.00 av Stine Sem, Landbruks- og matdepartementet, Svein Magnus Gjønvik, NM ansvarlig Trondheim Kokkenes Mesterlaug og Espen A. Wasenius, Daglig leder i NKL (se deltagerlisten lenger ned i artikkelen) Konkurransen finner sted 26. og 27. september i Trondheim.

NM I KOKKEKUNST er en individuell konkurranse der vinneren i 2018 tildeles H. M Kongens pokal, får delta i Bocuse D’or Norges – Veien til Årets Kokk og Årets Kokk 2019, Norges kvalifiseringskonkurranse til Bosuse D’or 2021. Den som blir nr. 2 i årets konkurranse skal representere Norge i Nordisk Mesterskap våren 2019, Island

15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har

sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Juryen har valgt ut 12 finalister som skal

konkurrere om tittelen Norgsmester i Kokkekunst og Kongepokalen.

Oppgave NM i kokkekunst 2018

Norske råvarer, med lang historie, mer trendy og nye råvarer – er valgt for å skape det beste utgangspunkt for Norges fremste kokker i NM.

Forrett:

Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya.

Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot.

Retten skal bestå av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.

Hovedrett:

Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, Norsk Svartkål og TINE smør.

Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

Dessert:

Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, Norsk hokkaidogresskar fra Østfold, Lime, Sitron og Appelsin.

Hoveddommer NM KOKKEKUNST 2018

Til NM i KOKKEKUNST hentes alltid dommere på topp nivå, fra Norden og Norge.

Årets hoveddommer er Dennis Rafn,Danmark, de øvrige dommerne i NM KOKKEKUNST blir presentert 14 dager før konkurransen.

FINALEDELTAGERE NM KOKKEKUNST 2018

Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Kulinarisk Akademi, Kokkelandslaget, Oslo – tittelforsvarer

Andre Larsen, Fiskekompaniet, Tromsø

Daniel Rosvold, Restauarant Gamle Rådhus, Oslo

Martin Hovdal, Røst Teaterbistro, Trondheim

Odd Rainer Hildum, Bekkjarvik Gjestgiverei, Austevoll

Filip August Bendi, NB Sørensen Annen Etage, Stavanger

Odd Ivar Haglund,  Brasserie Fengselet, Hønefoss

Sondre Bruvik Ellingstad, Tango, Stravanger

Andreas Rønningen Wold, Restaurant Fjord, Oslo

Liliana Haaland, Selvstendig næringsdrivende, Skudeneshavn

Håvard Werkland, Scandic Nidelven, Trondheim

Mads Andre Hansen, Sentralen Mat, Oslo

FINALEDELTAGERE NM KOKKEKUNST 2018

NKL Kokkelandslagets manager Jørn Lie var tilstede på under publiseringen fredag og har denne kommentaren;

Det er god geografisk spedning på årets NM-finalister, et veldig bra utvalg av erfarne konkurransekokker og flere som ikke har konkurrert.

Dette blir spennende, her er det gode muligheter for alle.

NKL og kokkelandslagets manager alle lykke til med trening frem til NM i Kokkekunst i Trondheim.

I linken til MENY 2018, finner du alt om NM KOKKEKUNST 2018.

Meny