Oppgave NM i kokkekunst 2018
Norske råvarer, med lang historie, mer trendy og nye råvarer – er valgt for å skape det beste utgangspunkt for Norges fremste kokker i NM.
Forrett:
Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya.
Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot.
Retten skal bestå av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.
Hovedrett:
Ytrefilet av norsk Urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, Norsk Svartkål og TINE smør.
Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.
Dessert:
Valrhona CARAIBE 66 % og TINE seterrømme, Norsk hokkaidogresskar fra Østfold, Lime, Sitron og Appelsin.
Hoveddommer NM KOKKEKUNST 2018
Til NM i KOKKEKUNST hentes alltid dommere på topp nivå, fra Norden og Norge.
Årets hoveddommer er Dennis Rafn,Danmark, de øvrige dommerne i NM KOKKEKUNST blir presentert 14 dager før konkurransen.
FINALEDELTAGERE NM KOKKEKUNST 2018
Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Kulinarisk Akademi, Kokkelandslaget, Oslo – tittelforsvarer
Andre Larsen, Fiskekompaniet, Tromsø
Daniel Rosvold, Restauarant Gamle Rådhus, Oslo
Martin Hovdal, Røst Teaterbistro, Trondheim
Odd Rainer Hildum, Bekkjarvik Gjestgiverei, Austevoll
Filip August Bendi, NB Sørensen Annen Etage, Stavanger
Odd Ivar Haglund, Brasserie Fengselet, Hønefoss
Sondre Bruvik Ellingstad, Tango, Stravanger
Andreas Rønningen Wold, Restaurant Fjord, Oslo
Liliana Haaland, Selvstendig næringsdrivende, Skudeneshavn
Håvard Werkland, Scandic Nidelven, Trondheim
Mads Andre Hansen, Sentralen Mat, Oslo
FINALEDELTAGERE NM KOKKEKUNST 2018
NKL Kokkelandslagets manager Jørn Lie var tilstede på under publiseringen fredag og har denne kommentaren;
Det er god geografisk spedning på årets NM-finalister, et veldig bra utvalg av erfarne konkurransekokker og flere som ikke har konkurrert.
Dette blir spennende, her er det gode muligheter for alle.
NKL og kokkelandslagets manager alle lykke til med trening frem til NM i Kokkekunst i Trondheim.
I linken til MENY 2018, finner du alt om NM KOKKEKUNST 2018.