Tilbake

TINE MatCup 2017:
Høyt nivå på årets finalister 

Fem lag er klare for finalen i TINE MatCup i Stavanger i februar. Vel gjennomførte og godt organiserte semifinaler satte gode rammer rundt konkurransen, og 22 lag har fått smake på et viktig element i kokk- og servitøropplæringen; nemlig å levere under press.

Lagene som møtes til en siste kamp i finalen er Team VLM fra Strinda videregående skole i Trondheim, Troillongan fra Breivika i Tromsø, Fjord og Fjell fra Karmsund, Los Bandidos fra Rauma og Hillside Drammen fra Drammen. Femten elever imponerte dommerne i hver sin semifinale, og leverte på et meget høyt nivå.

– Elevene gjorde en strålende jobb, og både kokker og servitører holdt et høyt nivå. Maten hadde gode smaker, og ble godt presentert, sa hoveddommer i Nannestad-semifinalen, Anne Robsahm.

Lagleder for finalelaget fra Trondheim mener at det gir en viktig signaleffekt å være med i TINE MatCup.

– Å stille med lag øker ikke bare interessen hos de som er med, men også hos alle de andre, sier Geir-Rune Larsen som loset sitt lag Team VLM helt til topps i semifinalen.

De fem semifinalene har skapt engasjement på arrangørskolene, i lokalmediene og ikke minst blant deltakerne.

Målet med TINE MatCup er blant annet å øke rekrutteringen til yrkesfag som kokk- og servitørfaget, og sikre at norske mattradisjoner får verdige forvaltere også i fremtiden. Det handler om å gi næring til drømmen om å nå opp på toppnivå som kokk eller servitør.  Smaksdommer Carl Martin Faannessen er ikke bekymret for kokkefaget, når han ser nivået på elevene i årets semifinaler.

– Jeg blir stolt på vegne av kokkeyrket og fremtiden ser lys ut for yrket når man skal dømme ut fra hva elevene leverer, sier han.