Tilbake

Kaptein Rødseth

Tekst: Inga Ragnhild Holst Foto: Erik Nilssen

 (KJØKKENSJEFEN) Kokk Christer Rødseth måtte stå på krakk første gang han jobbet på et kjøkken. Han hadde én ambisjon: å bli verdensmester. Det har han blitt to ganger. Nå skal han lede juniorkokkelandslaget mot seier i Culinary Olympics.

Det var hjemme hos bestemor i Møre og Romsdal Christer Rødseth (26) fikk smaken på kjøkken. Han fikk stå ved siden av henne og skrelle poteter.

Hun disset meg fordi jeg ikke var like rask som henne til å skrelle. Ble det skittent, måtte jeg vaske. Hjemme hos henne var det alltid strøkent. Da lærte jeg å jobbe pent, sier kokk og kjøkkensjef Christer Rødseth til Kjøkkensjefen.

Han var heller ikke gamle karen da han svingte knivene på et profesjonelt kjøkken. Onkelen tok med ti år gamle Christer på cateringkjøkken i Oslo. Lille Christer fikk kokkelue og pepitarutete bukser og ble satt til å skrelle løk. Han hadde nok aldri vært så rett i ryggen som da.

Jeg var så stolt. Og det var gøy. Damene som jobbet der var så raske og knakk egg med én hånd. Det ville jeg også gjøre.

Og fra han var 16 år gammel, har han jobbet med kokkelandslaget. Han begynte som oppvaskhjelp, men ambisjonen var å bli best i verden.

 

Resten av intervjuet kan du lese i siste utgave av Kjøkkensjefen.
Ønsker du å bli abonnent, eller lese den digitale utgaven, send en henvendelse til bodil@nkl.no

 

 

 

Kjokkensjefen_nr3